O-STA

Podjetniški vikend za dijake

Velenje, 15. november 2017 - Med 9. in 11. novembrom je v Podjetniškem centru Standard potekal vikend ustvarjalnih podjetniških zamisli Mladim se dogaja.

Več kot 120 dijakov velenjskih srednjih šol je tri dni razvijalo svoje podjetniške ideje in se soočalo z različnimi izzivi na področju podjetništva, mestnega marketinga in turizma. Prvi dan podjetniškega vikenda je dijake nagovoril tudi podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol. Predstavil je dosedanje ukrepe in delo občinskega odbora za mestni marketing, ki se že več kot dve leti aktivno ukvarja z razvojem mestnega središča in turizma v naši občini. Dijake je prosil naj predstavljene aktivnosti uporabijo kot izhodišče za razvoj podjetniških idej.

Mladi so zasnovali 20 zanimivih idej, največ s področja informacijskih tehnologij. Predlagali so različne spletne aplikacije in trgovine, virtualne in varnostne sisteme, računalniške programe ter druge tehnološke izboljšave. V soboto dopoldan so svoje podjetniške zamisli, ideje in rezultate predstavili strokovni komisiji, ki je izbrala zmagovalce.

Zmagovalna ekipa z imenom Know my city je komisijo prepričala s spletno aplikacijo za mestni marketing in turizem. Ekipo so sestavljali: Ali Selimovič, Benjamin Burek, Tjaž Podlinšek, Jan Zidar, Aleksander Flis, Lovro Suhovršnik in Lejla Malkanović.

Drugo mesto je zasedla ekipa Firtah, ki se je ukvarjala s problemom pomankanja časa za pripravo zdravih in toplih obrokov. Predlagala je rešitev, kako lokalno pridelano hrano na enostaven način pripravimo v zgolj 15 minutah. V ekipi Firtah so sodelovali: Tilen Tisnikar, Kosta Kocev, Roki Zabukovnik, Kaja Kočevar, Domen Stropnik in Tilen Kolšek.

Tretje mesto je zasedla ekipa Diamond cut, v kateri sta Luka Hergold in Jaka Vitko predlagala rešitev za enostavno in kvalitetno obnovo platišč za avtomobile.

Vse tri ekipe so poleg nagrade v obliki mentorske pomoči pri nadaljnjem razvoju podjetniških idej prejele tudi denarno nagrado, in sicer zmagovalna ekipa 500 evrov, drugouvrščena ekipa 300 evrov in tretjeuvrščena ekipa 200 evrov.

Zmagovalcem in vsem sodelujočim iskreno čestitamo!