O-STA

Tradicionalni slovenski zajtrk tudi za velenjske otroke

Velenje, 16. november 2017 - Tradicionalni slovenski zajtrk poteka ob dnevu slovenske hrane, ki ga na podlagi sklepa Vlade Republike Slovenije obeležujemo vsak tretji petek v novembru. Glavni cilj projekta je podpora slovenskim pridelovalcem in predelovalcem hrane ter spodbujanje zavedanja in pomena domače samooskrbe, ohranjanje čistega, zdravega okolja in ohranjanje podeželja.

Mestna občina Velenje pri projektu sodeluje že od samega začetka, akciji pa se vsako leto pridruži več organizacij. Že danes, 16. novembra, od 9.30 do 11. ure Šola za storitvene dejavnosti Šolskega centra Velenje vabi na Tradicionalni slovenski zajtrk (v učilnici za strežbo C stavbe Šolskega centra Velenje), kjer bodo v sodelovanju z lokalnimi pridelovalci ponudili jedi iz lokalno pridelanih živil. Zajtrka se bosta udeležila podžupana Mestne občine Velenje Peter Dermol in Breda Kolar.

Prav na dan slovenske hrane, jutri, 17. novembra, ob 8. uri se bo podžupan Mestne občine Velenje Peter Dermol pri zajtrku pridružil otrokom Vrtca Velenje, enote Tinkara. Vodja Urada za družbene dejavnosti Mestne občine Velenje Drago Martinšek pa bo zajtrkoval z otroki Osnovne šole Gorica. V vseh enotah velenjskega vrtca in osnovnih šolah bodo za zajtrk oziroma malico postregli tradicionalno slovensko hrano - kruh, maslo, med, mleko in jabolka.

Namen projekta je otroke, mladino in širšo javnost seznanjati o pomenu zajtrka, prednostih lokalno pridelanih živil, pomenu kmetijstva in čebelarstva ter njunem vplivu na okolje in o pravilnem ravnanju z odpadki. Pomembno je tudi ozaveščanje o pomenu zdravega načina življenja, vključno z gibanjem in športnimi aktivnostmi.

Prijazno vabljeni, da se tradicionalnega slovenskega zajtrka udeležite tudi predstavniki medijev!

Lep pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje