O-STA

Izjemen uspeh študenta Pravne fakultete v Ljubljani

Študent Pravne fakultete Univerze v Ljubljani Tim Horvat je zasedel izjemno 2. mesto na Frankofonskem govorniškem tekmovanju s področja prava Evropske konvencije o človekovih pravicah, ki se je pred dnevi končalo na Univerzi Eötvös Loránd v Budimpešti, v organizaciji te univerze, Francoskega veleposlaništva v Budimpešti in Francoskega inštituta v Budimpešti in pod patronatom svetovne organizacije Agence universitaire de la francophonie, katere članica je tudi Univerza v Ljubljani. Mentorica pri pripravi na tekmovanje je bila izr. prof. Jerca Kramberger Škerl.

Tekmovanje je v celoti potekalo v francoskem jeziku, prijavili pa so se lahko francoski študenti in študenti držav Srednje in Vzhodne Evrope. Na podlagi izmišljenega primera, v katerem je šlo predvsem za svobodo izražanja in varovanje zasebnosti, so študenti najprej izdelali pisno argumentacijo za eno od strank postopka pred Evropskim sodiščem za človekove pravice. Med 37 prispelimi izdelki je bilo izbranih 16, katerih avtorji so se uvrstili na ustni del tekmovanja v Budimpešti. Najboljših šest na ustnem delu se je nato pomerilo še v splošnem razmišljanju o problematiki t. i. žvižgačev. Tim Horvat je vse naloge opravil odlično in kot drugouvrščeni za nagrado prejel prakso v odvetniški pisarni v Parizu.

Več informacij in fotografije so dostopne na tej povezavi https://hu.ambafrance.org/Concours-de-la-plaidoirie-francophone-a-Budapest.