O-STA

Prejeli smo priznanje za družbeno odgovoren projekt

Eno od poslanstev delovanja NLB je tudi družbeno odgovorno ravnanje, da to poslanstvo opravljamo z odliko, pa nam priznavata tudi Inštitut za razvoj družbene odgovornosti (IRDO) in Slovensko društvo za odnose z javnostmi (PRSS), ki skupaj s podpornimi partnerji podeljujeta nagrade in priznanja za družbeno odgovornost Horus. Ena od dobitnic letošnjih priznanj je namreč prav naša banka.

Družbeno odgovorno ravnanje banke v zadnjih letih v NLB izkazujemo s celostnim pristopom k izobraževanju otrok in mladostnikov na vseh področjih upravljanja z denarjem. S številnimi delavnicami in predavanji, ki jih izvajamo po vsej Sloveniji, skrbimo za povečevanje finančne pismenosti med mladimi. Naše obstoječe in potencialne stranke seznanjamo s področjem bančnega poslovanja in z različnimi tveganji, ki so jim lahko pri tem izpostavljeni.

"Trdno verjamemo, da tovrstno znanje predstavlja dobro popotnico za lažji vstop v svet odraslih z urejenim finančnim delom njihovega življenja. Ponosni smo, da naše družbeno odgovorne aktivnosti prepoznavata tudi Inštitut za razvoj družbene odgovornosti in društvo za odnose z javnostmi. Zasluge za letošnjo nagrado Horus gredo vsem sodelavcem, ki so v letu, ki se izteka, sodelovali v aktivnostih finančnega opismenjevanja. Super ekipa mobilnih bančnikov in ostalih kolegic in kolegov, ki si prizadevajo mladim prenesti številna znanja, si zasluži vse pohvale," je ob tem povedala Alenka Rozman (na sliki zgoraj), ki je v naši banki pristojna za družbeno odgovorno politiko.