O-STA

Koncert Pravne fakultete

Profesorji in študenti Pravne fakultete v Ljubljani ter pravniki z gosti so v torek, 19. decembra 2017, vnovič pokazali veselje do glasbe in glasbenega ustvarjanja. Koncert Pravne fakultete je bil drugo leto zapored organiziran v okviru društva Klub alumni Pravne fakultete v Ljubljani (prednost pri rezervaciji brezplačnih vstopnic imajo člani tega društva), s podporo njegovega predsednika zasl. prof. dr. dr. hc Janeza Kranjca, podpredsednika Boštjana Koritnika in gospe Alenke Eržen. Glasbeni dogodek je bil sestavljen iz inštrumentalnih, pevskih in plesnih točk profesorjev, študentov in pravnikov. Na njem so nastopili predsednik Kluba alumni prof. dr. dr. hc. Janez Kranjc, prof. dr. Peter Grilc, prof. dr. Andrej Brodnik, prof. dr. Dragan Petrovec, Ansambel Matjaža Ambroža in on sam (prof. dr. Matjaž Ambrož - op. a.), Alenka Šik, pevski zbor Pegius, Alja Gomilar Zickero, Barbara Hribar, Iva Černe, Iza Krapenc, Nina Mavec, Neva Ulčar, Jan Marčič Maruško, Tom Varl, Gaja Tanko, Klara Kogej, Ana Šter, Branislava Sara Mitrović, Žiga Barba, asistent Miha Hafner, Matej Cerar, Ansambel Lunca, Samo Planinc, Ema Potočnik, Maruša Polak, Blanka Čakaš, Jera Horvat, Tomaž Hostnik, Nika Devetak, Infuzija, Lora Briški in Grega Oprčkal.

Goste je v Festivalni dvorani najprej nagovoril dekan Pravne fakultete prof. dr. Miha Juhart, ki je poudaril, da je ob takih trenutkih še posebej ponosen na našo fakulteto. Sledile so glasbene, pevske in plesne točke, ki so bile razporejene v pretežno klasičen prvi in sodoben drugi del.

Čeprav so nastopajoči na koncertu nastopali povsem brezplačno, iz iskrenega veselja do glasbenega ustvarjanja, brez podpornikov umetnosti takšnega dogodka ne bi bilo. V prvi vrsti je zanj zaslužen Alumni klub oziroma Pravna fakulteta, pomagali pa so tudi velikodušni prispevki odvetniških pisarn Wolf Theiss in Jadek Pensa ter Študentskega sveta Pravne fakultete. Za pomoč se zahvaljujemo tudi SNG Operi in baletu Ljubljana ter Katja Dance Company.

Organizatorjem dogodka, nastopajočim in gostom je večer prinesel veliko veselja, zato že gledajo v prihodnost in se veselijo prihodnjih glasbenih dogodkov. Kot je poudaril prof. Janez Kranjc, si želimo, da bi bila takšna druženja ne le priložnostni zvezdni utrinki, temveč zvezde stalnice.

V društvo Klub alumni Pravne fakultete se lahko včlanite diplomanti brezplačno, in sicer preko spletnega obrazca, ki je na voljo na <http://www.pf.uni-lj.si/povezavedrugo/alumni/pristopna-izjava/&gt;.

Lora Briški in Ema Potočnik