O-STA

Uspešno leto za SAŠA inkubator

Velenje, 4. januar 2018 - V Podjetniškem centru Standard imajo uporabniki odlične pogoje za delo. V našem okolju in širše SAŠA inkubator izstopa tudi po vrhunskih podjetniških programih in odmevnih dogodki. Še posebej poznan pa je po uspešnih zgodbah posameznikov.

V Mestni občini Velenje nove podjetniške ideje spodbujamo že pri osnovnošolcih in dijakih, ki skozi podjetniške krožke pridobivajo znanja in veščine, ki so potrebne za uspeh ne samo v podjetništvu, ampak tudi v življenju samem. V lanskem letu je SAŠA inkubator za mlade organiziral dva Start:up vikenda, na katerih je sodelovalo 150 dijakov, ki so oblikovali 36 dijaških ekip.

V njihovih prostorih so izvedli številne kreativne oblike izobraževanj, delavnic in predavanj, katerih se je udeležilo več kot 3 tisoč ljudi. Programa Podjetniški trampolin in Balkan Start:up, ki so ju izvedli preteklo leto, pa sta dala nov zagon in priložnosti start:up ekipam iz SAŠA regije in tujine.

Razvoju idej in prestopu v inovativno podjetništvo je bilo posvečenih več kot 800 ur osebnega svetovanja ekipe SAŠA inkubatorja in zunanjih mentorjev.

Priložnosti, ki so jih mladi prepoznali v programu SAŠA inkubatorja, so botrovale rojstvu 12 novih podjetij in odprtju 23 novih delovnih mest.

Karla Sitar, direktorica SAŠA inkubatorja, je ob zaključku lanskega leta dejala: "V inkubatorju si bomo leto 2017 zapomnili po izjemni energiji mladih, po intenzivnem programu in tempu, ki smo ga držali čez celo leto, po evropskih projektih in seveda po uspehih naših podjetij. Po novih delovnih mestih in novoustanovljenih podjetjih. Odpiramo priložnosti v Silicijevi dolini in pri investitorjih. Povezujemo. Motiviramo. Pomagamo. Gremo novim zmagam na proti!"

Direktorica inkubiranega podjetja Tiesy Metka Tratnik pa je preteklo obdobje primerjala z vožnjo na vlakcu smrti: "Vzponi in padci, neverjeten tempo in polna doza adrenalina. K sreči nas v inkubatorju vsake toliko malo ustavijo, da zadihamo, hkrati pa nas motivirajo naprej, da ne obstanemo. Šele na koncu leta, ko pogledaš nazaj, vidiš kaj vse si prevozil in da se je prekleto dobro izteklo. Hvala SAŠA inkubator!"

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje