O-STA

Ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko in mreža FabLab Slovenija med ustanovitelji Digitalnega inovacijskega stičišča Slovenije

Poslovanje se je v zadnjih nekaj letih izredno spremenilo. Postalo je hitrejše kot kadarkoli prej, pojavili so se novi načini komunikacije in pridobivanja informacij, nova pričakovanja strank pa zahtevajo od podjetij in drugih institucij tudi temu primerno delovanje v novih okoliščinah - v digitalni družbi. Digitalno inovacijsko stičišče (Digital Innovation Hub Slovenia) je bilo ustanovljeno z namenom, da postane enotna povezovalna točka za digitalno inoviranje, dobre prakse digitalnega poslovanja in spodbujanje digitalne transformacije v Sloveniji. Pridružijo se mu lahko vsi zainteresirani, članom pa bo med drugim omogočal dostop do najnovejših spoznanj, raziskav, praks in tehnologij s področja digitalnega poslovanja.

Sodelovanje med gospodarstvom in izobraževalnimi ustanovami

Med ustanoviteljicami Digitalnega inovativnega stičišča je poleg Fakultete za elektrotehniko UL in drugimi ustanovnimi člani tudi nacionalna mreža Fablab. Doc. dr. Emilija Stojmenova Duh s Fakultete za elektrotehniko Univerze v Ljubljani, ki je tudi pobudnica in koordinatorica nacionalne mreže FabLab je dejala, da bo Digitalno inovacijsko stičišče Slovenije s svojimi aktivnostmi ugotavljalo tudi, kakšne kadre, s kakšnimi znanji in kompetencami potrebujejo podjetja in tako prispevalo bistvene informacije o tem, kako je treba prenoviti in izboljšati izobraževalne programe, da se bodoče kadre pripravi na dejanske potrebe v gospodarstvu. Saj, kot je dejala, opažajo neusklajenost med izobraževalnimi programi in dejanskimi potrebami gospodarstva. Več o Digitalnem inovativnem stičišču in njegovih aktivnostih najdete na tej povezavi.

Prvi posvet Digitalnega inovativnega stičišča, 10. 1., v Slovenskih Konjicah

Prvi posvet Digitalnega inovativnega stičišča bo že v sredo, 10. 1. 2018, ob 16.00, v Dvorani Konjičanka v Slovenskih Konjicah. Vabljena so vsa zainteresirana podjetja, fakultete in druge organizacije, ki bi jih članstvo zanimalo. Prijave sprejemajo najkasneje do 8. 1. 2018 na elektronski naslov emilija.stojmenova@fe.uni-lj.si, kjer lahko dobite tudi morebitne dodatne informacije.