O-STA

Razstava likovnih izdelkov dijakov Gimnazije Celje - Center v Domu II. slovenskega tabora Žalec

V četrtek, 25. januarja 2018, bo ob 12. uri v avli Doma II. slovenskega tabora v Žalcu odprla vrata že tradicionalna razstava LIKOVNA GOVORICA DIJAKOV, na kateri bodo dijaki programa umetniška gimnazija - likovna smer Gimnazije Celje - Center predstavili svoje likovne izdelke.

Vljudno vabljeni.

Program umetniška gimnazija - likovna smer je najmlajši od treh (še gimnazija in predšolska vzgoja) na Gimnaziji Celje - Center. Vanj se že 15 let lahko vpisujejo osnovnošolci iz Celja in širše regije, ki jih zanimata umetnost in umetniško ustvarjanje in si želijo poleg splošnega znanja pridobiti še poglobljeni pogled na umetnost ter razviti svoj dar in veselje za lastno ustvarjanje. Po štirih letih šolanja in opravljeni splošni maturi se odločajo za zelo različne študijske programe, tako umetniške (slikarstvo, kiparstvo, arhitektura, vizualne umetnosti, restavratorstvo, hortikultura, oblikovanje tekstilij, svetlobe itd.) kot neumetniške (zgodovina, slovenščina, matematika, tuji jeziki - angleščina, nemščina, ruščina ... -, pomorstvo, pravo itd.), umetniško ustvarjanje pa ohranijo kot prostočasno dejavnost. Šolsko delo je obogateno še z mnogimi zanimivimi obšolskimi dejavnostmi na šoli in zunaj nje (ekskurzije, tabori, izmenjave itd.), ki dijakom širijo znanje in obzorje ter oblikujejo njihovo osebnost.

Razstava bo na ogled do 15. februarja 2018, ponedeljek-četrtek od 8. do 16. ure, petek od 8. do 13. ure ter v času prireditev.

www.zkst-zalec.si