O-STA

SZJ Mestne občine Velenje - Slovenska bakla danes na Drsališču Velenje

Velenje, 19. januar 2018 - Danes popoldan bo v Velenje prispela Slovenska bakla, ki bo potovala od Osnovne šole Mihe Pintarja Toleda Velenje do drsališča v Sončnem parku. Tomaž Razingar bo baklo predal županu Mestne občine Velenje Bojanu Kontiču in prisotnim olimpijcem.

Ob 17. uri se bo Slovenska bakla ustavila na drsališču. Prisotni bodo lahko sporočili tudi želje in podporo za slovenske olimpijce na bližajočih se zimskih olimpijskih igrah, ki bodo med 9. in 25. februarjem potekale v Pjongčangu. Na zimske olimpijske igre že potrjeno odhajajo naslednji člani velenjskih športnih klubov - deskarji Rok Marguč, Tim Kevin Ravnjak, Glorija Kotnik in nordijski kombinatorec Vid Vrhovnik.

Med 16. in 18. uro bomo na velenjskem drsališču v Sončnem parku pripravili različne športne aktivnosti za otroke, ki bodo namenjene našim najmlajšim navijačem. Med drugim se bodo lahko soočili s petimi športnimi izzivi in osvojili posebno olimpijsko kolajno ter sodelovali v olimpijskem kvizu. Zabaval jih bo živahni lisjak Foksi, ambasador olimpijskih vrednot - prijateljstvo, odličnost, spoštovanje.

Obiskovalci prireditve bodo lahko poklepetali tudi z našimi olimpijci. Na dogodku bodo prisotni Matjaž Debelak, Gloria Kotnik, Domen Pociecha, Miran Rauter in Bernard Vajdič. Olimpijsko baklo bo vseskozi spremljal Tomaž Razingar, olimpijec in nekdanji kapetan slovenske hokejske reprezentance, ki bo na olimpijske igre v korejski Pjongčang peljal slovenske navijače.

Posebno pozornost bomo namenili tudi otrokom enote Najdihojca, Vrtca Velenje, ki so zmagali v okviru natečaja Olimpijskega komiteja Slovenije. Zmagovalni Olimpijski plakat v kategoriji vrtci so narisali otroci starostne skupine 5-6 let, ki so ustvarjali pod mentorstvom Slađane Moravec.

Po zaključku prireditve Slovenska bakla se bo ob 19. uri na Drsališču Velenje pričela prijateljska hokejska tekma med veterani Hokejskega kluba Velenje in Hokejskega društva Jesenice.

Prijazno vabljeni na športno druženje!