O-STA

Tečaj osnov programiranja na ljubljanski Fakulteti za elektrotehniko

Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani vabi na tečaj osnov programiranja v Pythonu, ki se začne v sredo, 21. februarja, ob 16:15 in traja 10 tednov.

Zakaj je Python dobra izbira za učenje programiranja?

Čas, potreben za učenje, je pri Pythonu krajši kot pri mnogih drugih jezikih, zato lahko hitreje začnete z dejanskim programiranjem. Velja za enostaven programski jezik, zato pogosto lahko s Pythonom pišete hitreje. Je brezplačen in odprt ter odličen za začetek, saj vam bo dal trdno podlago in vam pomagal, da se boste lažje in hitreje naučili drugih programskih jezikov (npr. C + +, Java ali C). Tečaj je odlično izhodišče za vse, ki se želijo naučiti programirati skozi uporabo jezika Python.

Kaj boste pridobili z udeležbo?

· Poznali boste splošne koncepte računalniškega programiranja,

· poznali boste osnovno programiranje v Pythonu, semantiko in okolje za delo,

· poznali boste splošne tehnike kodiranja in objektno usmerjenega programiranja,

· preko interaktivnega učnega gradiva in veliko praktičnih vaj boste pridobili znanje in izkušnje pri delu z realnimi programerskimi nalogami in situacijami.

Splošno o tečaju:

• Tečaj traja 10 tednov (2-3 mesece), ob sredah od 16:15 do 20:15.

• Vsebina tečaja so osnove računalniškega programiranja, osnovne metode oblikovanja in prikazovanja podatkov, osnovni pojmi (pogoji, if / if-else izjave, zanke, seznami), načrtovanje in pisanje funkcij, moduli, objekti.

Predavatelj

Jaka Cijan je raziskovalec in razvijalec programske opreme mobilnih aplikacij platform Android in iOS na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Vključen je v različne EU (NEXES, Gen6, UNCAP, FiSTAR) in nacionalne (EkoSMART) projekte pri razvoju mobilnih aplikacij za podporo medicinskih platform e-zdravja in sistemih za časovno kritične situacije. Certificiran inštruktor Cisco omrežne akademije ima večletne izkušnje s predavanjem tematik prenosnih internetnih omrežij, telekomunikacijskih protokolov in omrežne varnosti.

Kotizacija in popusti ter prijava

Kotizacija znaša 470 EUR + ddv za podjetja, 300 EUR + ddv za posameznike in 150 EUR + ddv za študente. Kode za popust so na voljo za člane Tehnološkega parka Ljubljana (TPL), Alumni FE in CNA akademije.

PRIJAVITE SE LAHKO TUKAJ.