O-STA

Pravna fakulteta Univerze v Ljubljani med osmimi najboljšimi na svetu

Ljubljan - Pred kratkim je ekipa Pravne fakultete Univerze v Ljubljani dosegla 5. do 8. mesto na svetovnem tekmovanju s področja mednarodne gospodarske mediacije, ki ga je v Parizu organizirala Mednarodna trgovinska zbornica - 13th ICC International Commercial Mediation Competition. Na tekmovanju je sodelovalo več kot 130 svetovno priznanih mediatorjev in tekmovalo 66 ekip iz 33 držav sveta.

Ekipa v sestavi Maja Bosnič, Andrej Goluh, Tajda Jager in Maša Pleško je tako še nadgradila decembrsko zmago na predtekmovanju v Hannovru. Ekipa se je v prvem delu tekmovanja udeležila štirih mediacij in uspešno napredovala med najboljših 16 ekip. V prvih štirih mediacijah so se pomerili proti lanskim zmagovalcem, izraelskim College of Law and Business, naravnim govorcem iz newyorške Benjamin N. Cardozo School of Law, Singapore Management University, in ekipi Univerze MGIMO iz Rusije.

V osmini finala so se uspešno pomerili proti Universidade Presbiteriana Mackenzie iz Brazilije ter se uvrstili v četrtfinale, kjer so žal izpadli v mediaciji proti poznejšim finalistom, Saint Joseph University of Beirut. Uvrstitev med 5. in 8. mestom je najboljša uvrstitev PF UL doslej. Premagali so ekipe naravnih govorcev ter ekipe, ki so jih pripravljali svetovno priznani mediatorji. Poleg tega so bili edina ekipa, ki se je prebila v četrtfinale in so jo vsebinsko pripravljali izključno študentje, tj. nekdanji tekmovalki Tina Ahačič in Maja Činč.