O-STA

Slovensko-nemška gospodarska zbornica nagrajuje inovativnost

Ljubljana, 21. februar 2018 - Nagrada nemškega gospodarstva je prvo bilateralno priznanje, s katerim Slovensko-nemška gospodarska zbornica nagrajuje najpomembnejše tehnične, podjetniške in intelektualne inovacije podjetij v Sloveniji.

Z nagrado želi zbornica prepoznati inovativna podjetja, osredotočena na kakovost, odličnost, učinkovitost in digitalizacijo (izdelki, dizajn, ekipa, storitve), primere dobre prakse digitalizacije ali podjetja s posebno aktivnostjo v slovensko-nemških gospodarskih odnosih. Letošnja nagrada bo posvečena enemu ključnih vidikov digitalizacije, ki ga podjetja v procesu digitalizacije ne smejo spregledati, če želijo stremeti k dolgoročnemu in celostnemu razvoju. Govorimo o družbeni odgovornosti 4.0, pri kateri se podjetje poleg ekonomskih vidikov digitalizacije osredotoča tudi na družbene in okoljske učinke svojega delovanja. Podjetja so tako vabljena, da pri prijavi še posebej izpostavijo tovrstne primere dobrih praks.

Nagrajenca vsako leto izbere strokovna komisija, ki jo sestavljajo osebnosti s področja gospodarstva, medijev in politike: člana upravnega odbora Slovensko-nemške gospodarske zbornice, predstavnik nemškega veleposlaništva v Sloveniji, predstavnik slovenskih medijev in lanskoletni nagrajenec.

Slovensko-nemška gospodarska zbornica bo nagradi v letošnjem letu podala prav posebno noto, saj bo prejemnika nagrade razglasila na slavnostni gala prireditvi, ki se bo zvrstila 9. maja 2018 ob 19. uri v Ljubljani.

Podjetja se za nagrado prijavijo tako, da izpolnjen prijavni obrazec, ki je dostopen na spletni strani Slovensko-nemške gospodarske zbornice, pošljejo na ziga.fiser@ahkslo.si do 16. marca 2018. Vabljeni k sodelovanju!

***

Za več informacij ali izjavo se prosim obrnite na:

Žiga Fišer, presse@ahkslo.si, +386 41 732 710