O-STA

Slovensko-nemška gospodarska zbornica s 4 novimi člani upravnega odbora in dvema podpredsednikoma

Ljubljana, 27. marec 2018 - dr. Thomas Sichla, član uprave RWE Ljubljana in Valerija Špacapan Friš, direktorica podjetja Schenker, sta nova podpredsednika Slovensko nemške gospodarske zbornice.

Slovensko-nemška gospodarska zbornica ima po včerajšnjem sklepu in potrditvi skupščine zbornice 4 nove člane upravnega odbora ter dva nova podpredsednika, katerih vloga bo predstavljanje in zastopanje zbornice v javnosti ter tudi medijih.

4-letni mandate je potekel naslednjim članom upravnega odbora: Rolf Müller-Grünow, generalni direktor Henkel Maribor, Wolfram Pabst von Ohain, generalni direktor BSH Nazarje, Davorin Dobočnik, direktor odelo Slovenija in Tomas Vucurevic, direktor Braind. Nadomestili jih bodo Claus Wallenstein, direktor MAN Truck & Bus Slovenija, Thomas Uihlein, direktor Fraport Aviation Academy, Gregor Bombek, prokurist odelo Slovenija in Franc Miklavc, vodja financ BSH Nazarje.

Skupščina članov zbornice je potrdila tudi funkciji dvema podpredsednikoma, ki sta oba zaposlena v podjetjih z nemškim kapitalom v Sloveniji, zaradi bilateralne usmerjenosti zbornice pa je eno mesto rezervirano za osebo z nemškim, ena pa za osebo s slovenskim državljanstvom.

Predsednica Slovensko-nemške gospodarske zbornice, Gertrud Rantzen je sklepe skupščine pozdravila z besedami: "Vesela sem, da smo v upravni odbor dobili nove sveže moči ter v predsedstvo dve izjemno kompetentni osebi, ki bosta s svojim ugledom, prezenco in strokovnim znanjem zagotovo dodali svoj pečat k delovanju naše zbornice"

Valerija Špacapan Friš, direktorica družbe Schenker d.d., Ljubljana, tudi nova podpredsednica pa je poudarila: "Izvolitev mi predstavlja veliko čast, hkrati pa tudi izziv in zadovoljstvo, da bom lahko tesneje soustvarjala slovensko-nemške gospodarske odnose in s svojim doprinosom krepila vlogo zbornice v Sloveniji."

Novi podpredsednik zbornice dr. Thomas Sichla, sicer član uprave družbe RWE Ljubljana d.o.o. je izpostavil: "V čast in veselje mi bo biti podpredsednik zbornice. S svojimi izkušnjami kot pretekli član upravnega odbora Hrvaško-nemške gospodarske zbornice bom po svojim najboljših močeh pomagal zbornici pri njenem delu".

Valerija Špacapan Friš je direktorica družbe Schenker d.d. Ljubljana od leta 2015, v samem podjetju pa je zaposlena že 20. leto. Pred tem je uspešno vzpostavila in kasneje vodila nov logistični center v mariborski izpostavi družbe. Svoje znanje je izpolnjevala na številnih izobraževanjih, med drugim je zaključila tudi DB Schenker akademijo, pod okriljem Ashridge Business School v Londonu.

Dr. Thomas Sichla je doktoriral s kemijskih znanosti na Univerzi v Dortmundu, se nato zaposlil v družbi Gelsenwasser AG v Gelsenkirchnu, leta 2003 pa je postal direktor poslovnega razvoja in operacij v družbi RWE Aqua. Kasneje je službova na Hrvaškem, najprej kot direktor družbe ZOV d.o.o in nato v RWE Hrvatska d.o.o. Od leta 2015 je direktor družbe RWE Ljubljana d.o.o.