O-STA

EU nudi edinstven informacijski portal o protidiskriminaciji. Bi vedeli, kakšne so vaše pravice, če bi bili diskriminirani?

Berlin, Nemčija - Se vam je že kdaj zgodilo, da zaradi svoje starosti, invalidnosti, etnične pripadnosti, spolne usmerjenosti ali vere niste dobili službe? Veste, kako ukrepati, če ste bili žrtev diskriminacije? Odgovore na ta in še mnoga druga vprašanja boste našli na spletni strani Evropske komisije o diskriminaciji na naslovu www.stop-discrimination.info. Na tej spletni strani, ki je dostopna v vseh 20 uradnih jezikih EU, lahko najdete podrobne informacije o kampanji EU "Za raznolikost. Proti diskriminaciji." Poleg tega obiskovalci lahko najdejo informacije o posebnih pravicah in obveznostih boja proti diskriminaciji, si so zagotovljene z novimi direktivami EU. Uporabniki lahko najdejo in z interneta snamejo več kot 1000 dokumentov, med katerimi so poročila, ankete in raziskave, sporočila za javnost, fotografije in filmi o problematiki različnosti in diskriminacije.

Poleg tega pa lahko uporabniki zaradi upoštevanja razlik po državah EU na 25. različnih nacionalnih spletnih straneh najdejo najnovejše informacije o dogajanju v njihovi državi; gre za novice, dogodke, poročila in informacije o nacionalnih antidiskriminacijskih zakonodajah. Na spletnih straneh so tudi podatki o kontaktih za več kot 150 lokalnih organizacij, ki pomagajo žrtvam diskriminacije. Med njimi so državne inštitucije, sindikati, združenja delodajalcev in nevladne organizacije, ki so vključene v EU kampanjo za vzpodbujanje drugačnosti.

Informacijski portal je tudi glavni vir informacij o dogodkih te vseevropske kampanje, med katerimi je npr. "tek za drugačnost," "turneja evropskega tovornjaka" in novinarska nagrada za leto 2004, za katero se lahko s članki o diskriminaciji potegujejo novinarji tiskanih medijev in spletnih strani iz vseh članic EU.

Več informacij dobite na www.stop-discrimination.info.

Silke Nütten

Tel.: +49 30 65 000 305

e-naslov: s.nuetten@media-consulta.com