O-STA

Evropa s skupno akcijo za promocijo boja proti diskriminaciji

Riga (ots) - Od 30. septembra do 1. oktobra bo Riga središče evropskega boja proti diskriminaciji, ko bodo predstavniki več kot 180 organizacij iz 25 držav članic Evropske unije izmenjali svoje izkušnje pri boju proti diskriminaciji na področju zaposlovanja. Osrednja tema konference z naslovom "Evropa skupaj - za raznolikost, proti diskriminaciji" bo večanje osveščenosti o problematiki diskriminacije med Evropejci.

Konferenca poteka v času, ko so v vseh državah članica EU stopili v veljavo zakoni proti diskriminaciji. Ti zakoni ščitijo posameznike pred diskriminacijo na delovnem mestu na podlagi starosti, etnične in rasne pripadnosti, invalidnosti, prepričanja ali veroizpovedi in spolne usmerjenosti.

"Vsi vemo, da je zakonodaja le prvi korak. Ljudje morajo poznati svoje pravice in obveznosti, če naj enakopravnost postane resničnost v praksi. Dvigovanje zavesti ima izjemno pomembno vlogo v tem oziru in zato smo se odločili, da bomo posvetili konferenco temu vprašanju," je povedala vodja enote Evropske komisije za boj proti diskriminaciji Barbara Nolan.

Približno 30 govornikov bo na delavnicah in plenarnih zasedanjih predstavilo svoje projekte in kampanje, govorili pa bodo tudi o svojem delovanju proti diskriminaciji. Odločitev, da bo konferenca potekala v Rigi, je sprejela Evropska komisija, ki se je s tem odzvala na vabilo latvijske vlade. Latvijska državna ministrica za socialne zadeve Kristine Vagnere bo na konferenci predstavila nacionalni program za promocijo strpnosti.

Na spletni strani http://www.stop-discrimination.info/index.php?id=17 bodo danes ob 16. uri po srednjoevropskem času na voljo fotografije.

Dodatne informacije dobite pri:

Silke Nütten,

telefon: +49 177 75 11 568