O-STA

France Telecom izbral opremo podjetja Cisco Systems za izgradnjo hrbteničnega omrežja v Severni Ameriki

Cisco Systems, vodilni svetovni proizvajalec omrežne opreme za internet, je objavil, da ga je France Telecom izbral za enega ključnih dobaviteljev IP omrežne opreme za razširitev visoko zmogljivega hrbteničnega omrežja v Severni Ameriki. Visoko zmogljivo 10Gbps omrežje bo uporabljalo internetne usmerjevalnike Cisco 12416

Omrežje podjetja France Telecom bo uporabljalo internetne usmerjevalnike Cisco 12416 kot temelj svojega hrbteničnega IP omrežja. Hrbtenično omrežje uporablja podmorski optični kabel TAT14 za povezavo med New York-om in Parizom, prek katerega Ciscovi internetni usmerjevalniki zagotavljajo povezavo s hitrostjo 10Gbps . Omrežje uprablja Ciscove najnovejše vmesnike OC-192/STM-64 POS (Packet-over-SONET) in internetne usmerjevalnike Cisco 12416, ki zagotavljajo prepustnost 10 Gpb, kar danes predstavlja najvišjo možno zmogljivost, s skupno prepustnostjo 375 milijonov paketov v sekundi (Mpps).

Podjetje France Telecom zadnja tri leta sodeluje s Ciscom pri izgradnji IP hrbteničnih omrežij in izvedbi storitev navideznih zasebni omrežij (VPN) s tehnologijo MPLS ter drugih visoko zmogljivih storitev za prenos podatkov. V sklopu svojega severnoameriškega hrbteničnega omrežja France Telecom trenutno uporablja internetne usmerjevalnike Cisco 12000.

France Telecom in Cisco sodelujeta pri izgradnji vrhunskega IP omrežja, s katerim želita podjetji ponuditi strankam nove storitve z visoko dodano vrednostjo. Te nove storitve vključujejo zmožnost pošiljanja “multicast” prometa po vsem svetu, prenos govora po protokolu IP (VoIP) z uporabo Ciscovih univerzalnih komunikacijskih strežnikov, ki so priključeni neposredno na IP hrbtenico podjetja France Telecom ter storitve DSL, s čimer si bo France Telecom zagotovil potrebno infrastrukturo za prenos videa.


O podjejtu France Telecom

France Telecom je eden izmed vodilnih svetovnih ponudnikov telekomunikacijskih storitev s prek 77 milijoni uporabnikov v več kot 75 državah. Njegovi priodki so v letu 2000 dosegli 33.7 milijarde evrov. Delnice podjetja France Telecom kotirajo na borzah v Parizu in New York-u (NYSE:FTE).

O podjetju Cisco Systems

Cisco Systems, Inc. (NASDAQ: CSCO) je vodilno podjetje na področju omrežnih rešitev za internet. Novice in informacije so na www.cisco.com/news


Cisco, Cisco Systems, in logotip Cisco Systems so registrirani zaščitni znaki podjetja Cisco Systems, Inc. in/ali njegovi podružnic v ZDA in drugih državah. Vsi drugi zaščitni znaki, omenjeni v tem dokumentu, so last odgovarjajočih podjetij in ustanov.