O-STA

Sedemindvajseta mednarodna Elektrotehniška in računalniška konferenca ERK 2018

Letos bo potekala že sedemindvajseta mednarodna Elektrotehniška in računalniška konferenca ERK 2018. Konferenca se je utrdila kot vsakoletno srečanje strokovnjakov na elektrotehniškem in računalniškem področju in bo obiskovalce informirala o novostih, trendih in možnostih razvoja stroke na specifičnih področjih, kot so elektronika, telekomunikacije, robotika, računalništvo, biomedicinska tehnika in še mnogih drugih. Konferenca, ki jo organizira slovenska sekcija IEEE v sodelovanju z ljubljansko Fakulteto za elektrotehniko in drugimi strokovnimi društvi, bo potekala 17. in 18. septembra 2018 v kongresnem centru Bernardin v Portorožu.

Mozaik različnih strokovnih srečanj in predavanj uglednih predavateljev

Konferenca združuje interese strokovnih društev, ki skrbijo za program konference na svojih delovnih področjih, hkrati pa organizirajo svoje sestanke, okrogle mize in vabljena predavanja, kjer se je mogoče pogovoriti o strokovnih izzivih, o tehnološkem in znanstvenem razvoju, mednarodnem povezovanju, izobraževalnih programih, financiranju, zaposlovanju in podobno. Tudi letošnja konferenca bo tako mozaik, sestavljen iz mnogih drobnih, ozko usmerjenih strokovnih srečanj, skupno dogajanje pa bo omogočalo številna interdisciplinarna srečanja in obisk vabljenih predavanj uglednih predavateljev iz Slovenije in tujine, zanimivih za širši krog poslušalcev.

Študentsko tekmovanje slovenske sekcije IEEE

Kot vsako leto bo tudi letos potekalo tekmovanje študentskih prispevkov, ki je odprto tudi za vse druge dodiplomske in podiplomske študente elektrotehnike in računalništva ter z njima povezanih strok na vseh slovenskih univerzah, ki niso diplomirali ali magistrirali na drugi bolonjski stopnji pred 30. 9. 2017. Tekmovanje je hkrati tudi izbira slovenskih predstavnikov za študentsko tekmovanje IEEE Regije 8, ki obsega Evropo, Afriko, Azijo brez Daljnega vzhoda, kjer so se naši študentje pogosto uvrščali na vodilna mesta.

Vljudno vabljeni, da se udeležite konference ERK 2018. Celoten seznam predavanj in drugih konferenčnih dogodkov lahko najdete na http://www.ieee.si/erk/.