O-STA

Začetek Slovenskega tedna programiranja bodo obeležili z dogodkom Everyone can code and be creative

V soboto, 6. oktobra, bo na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani potekal otvoritveni dogodek Slovenskega tedna programiranja, ki so ga poimenovali Everyone can code and be creative. V okviru tedna programiranja Code Week, ki bo potekal vse do 21. oktobra, se bodo v tem času zvrstili še številni drugi zanimivi dogodki in delavnice.

Delavnice istočasno tudi v drugih krajih po Sloveniji

Otvoritveni dogodek "Everyone can code and be creative" je namenjen osnovno- in srednješolcem, starim od 12 do 18 let. Po otvoritveni slovesnosti ob 10. uri bodo vse do 13. ure na fakulteti potekale različne delavnice. Hkrati bodo v sklopu dogodka številne delavnice potekale tudi na drugih lokacijah po Sloveniji - v Mariboru, Kopru, Kranju, Novem mestu in Krškem. Organizirali jih bodo partnerji mreže FabLab. Udeleženci bodo osvajali digitalne veščine, vse bolj potrebne za prihodnost. V Ljubljani se bodo delavnic udeležili tudi mladi iz Zavoda MISS, dnevnega centra za otroke in mladostnike.

Dogodek podpirata podjetje Google in Ministrstvo za javno upravo

Dogodek "Everybody can code and be creative" organizirata Code Week Slovenia (tj. Slovenski teden programiranja) in FabLab mreža Slovenije, katere soustanoviteljica in koordinatorica je Fakulteta za elektrotehniko Univerze v Ljubljani. Namen FabLab mreže je tvoriti most med izobraževanjem, industrijo in gospodarstvom. Dogodek sponzorirata podjetje Google in Ministrstvo za javno upravo, katerega predstavnik bo s svojo prisotnostjo na dogodku izkazal še dodatno podporo dogajanju.