O-STA

Barcaffè je v Rovinju na Weekend Media Festivalu predstavil prvo turško kavo v kapsuli

Rovinj, 22. september 2018 - Hrvaška radijska voditeljica in ambasadorka znamke Barcaffè Ivana Mišerić je bila prva, ki je poskusila turško kavo v kapsuli in se prepričala o njeni svežini, opojnemu vonju in aromatičnemu okusu. Razkrila je tudi svoj jutranji ritual, saj mora kot radijska voditeljica vstati že zelo zgodaj, turška kava pa ji da potrebno energijo, da v radijskemu etru zveni energično in razigrano.

Več o turški kavi v kapsuli je prisotnim povedal Andrej Bele, direktor za Strateško poslovno področje kava pri Atlantic Grupi. Izrazil je zadovoljstvo, da je Barcaffè postala uradna kava Weekend Media Festivala v Rovinju, medtem ko je Leila Dautović Čaić, direktorica marketinga za Strateško poslovno področje kava pri Atlantic Grupi, povedala kako se je rodila ideja za turško kavo v kapsuli.

"Barcaffè in WMF (Weekend Media Festival) sta blagovni znamki regionalnega pomena, zato sem zelo zadovoljen, da je Barcaffè postal uradna kava tega najpomembnejšega marketinškega in medijskega dogodka v regiji. Ne samo, da sta blagovni znamki regionalnega pomena, sta tudi vodilni znamki na svojem področju: WMF kot največji takšen festival in Atlantic Grupa kot vodilni proizvajalec kave v naši regiji. Težko je bilo doseči vrh, še težje pa je ohranjati položaj vodilne znamke. Zato so nujne inovacije, s katerimi smo prepoznavni na vseh naših tržiščih. Inovacije so ključne za naš razvoj, in eno izmed njih vam predstavljamo danes. Z zavedanjem, da je turška kava še vedno najbolj priljubljena na tem področju smo se odločili, da jo bomo naredili dostopno še večjemu številu naših zvestih potrošnikov in njihovemu načinu življenja", je povedal Andrej Bele, direktor za Strateško poslovno področje kava pri Atlantic Grupi.

Okus in vonj turške kave, združene v Barcaffè D.O.T. kapsule so namenjene vsem, ki cenijo visoko kakovostno kavo in živijo hiter tempo življenja, vendar še vedno želijo uživati v tradicionalnem okusu. Ključna je torej prijetna in enostavna priprava turške kave, ki traja manj kot minuto.

"V okviru obstoječe linije Barcaffè D.O.T. kapsul za kavo smo se odločili lansirati kapsule Barcaffè turške kave, ki so združljive z največjim številom kavnih aparatov v regiji. To je prva tovrstna kapsula v Evropi, saj na našem območju v kapsuli do sedaj ni bilo mogoče piti turške kave. V tradicionalnem segmentu, kot je turška kava, ni lahko biti inovativen, toda bistvo je, da smo pripravljeni odgovoriti na izzive, ki jih prinaša dinamika trga in sodoben način življenja. Revolucija Barcaffè D.O.T. kapsul je možnost priprave prave turške kave v le nekaj trenutkih, zaznamujeta pa jo prepoznaven vonj in okus, po kateremu zjutraj zadiši cela kuhinja", je dodala Lejla Dautović Čaić, direktorica marketinga za Strateško poslovno področje kava pri Atlantic Grupi.

Znamka Barcaffè je prvič postala uradna kava Weekend Media Festivala, ki združuje številne strokovnjake s področja komuniciranja. Letos se je v Rovinju zbralo več kot 5000 udeležencev, ki so tri dni uživali v bogatem okusu široke palete ponudbe kave Barcaffè. Barcaffè je poleg aktivnosti na razstavnem prostoru, organiziral tudi nastop bariste, ki je predstavil zgodbo o kavi in pripravo vrhunskega espressa. Barcaffè barista bomo lahko v živo spremljali tudi v Ljubljani na Barcaffè Barista Tour, v četrtek, 27. septembra v ljubljanskem lokalu Maximarket od 9. ure dalje. Posebna gostja tokrat bo Nina Pušlar.