O-STA

Predstavitev monografij Mihe Maleša in Maksa Kavčiča v Dvorcu Novo Celje

Zavod za kulturo, šport in turizem Žalec vabi v nedeljo, 30. septembra 2018, ob 18. uri v Dvorec Novo Celje na predstavitvi monografij:

MIHA MALEŠ, slikajoči pesnik, katero je zasnovala, zbrala eseje in slikovno gradivo Breda Ilich Klančnik. Monografija je izšla pri Mladinski knjigi (2017) in predstavlja vsa pomembnejša področja, ki se jim je Maleš posvečal - slikarstvo, grafika, fotografija, oblikovanje in knjiga, še posebej bibliofilska. Na predstavitvi bo tekel tudi pogovor s Travico Maleš Grešak, umetnikovo hčerko.

in

MAKS KAVČIČ, življenje in delo, ki je izšla prav te dni v samozaložbi. Knjigo je uredila Metka Kavčič, umetnikova hči, ki je poleg strokovnih tekstov Mete Gabršek Prosenc (o sliki), Marka Košana (o risbi) in Milojke Kline (bibliografija) dodala umetnikovo avtobiografsko zapuščino ter prispevala svojo, izčrpno in nadvse občuteno pripoved o očetu - slikarju, scenografu in pedagogu.

Ob tej priložnosti si boste lahko še zadnjič s kustosi ogledali razstavo ZGODBE ČASA z deli obeh avtorjev v ustvarjalnem loku časa in likovnega izražanja.

Vljudno vabljeni, vstop prost!

Foto: Miha Maleš, Ležeči ženski akt, 1938, ol./pl.

www.zkst-zalec.si