O-STA

Zaključek projekta 42/42 - 42 maratonov v 42. dneh in sprejem najboljše slovenske plezalke Janje Garnbret

Velenje, 1. oktober - V petek, 5. oktobra, bomo na Titovem trgu pripravili dogodek ob zaključku projekta 42/42, v katerem sodeluje 42 slovenskih občin, ki podpirajo tekača Bogomirja Dolenca pri njegovem podvigu. Glavni podpornik projekta je župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, ki bo poleg Bogomirja Dolenca ob tej priložnosti sprejel tudi najboljšo slovensko plezalko Velenjčanko Janjo Garnbret, trikratno svetovno prvakinjo. Cilj projekta 42/42 je zbiranje denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in za njene male viteze. Projekt poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Borutom Pahorjem in ambasadorstvom Vlaste Nussdorfer, varuhinje človekovih pravic.

Športno-dobrodelni projekt 42 maratonov v 42 dneh se je začel 25. avgusta v Velenju in se bo zaključil 5. oktobra z veliko prireditvijo v Velenju. To je največji tovrsten projekt v letu 2018 v Sloveniji. S projektom, v katerem je tekač Bogomir Dolenc odtekel dvainštirideset zaporednih dnevnih maratonov s ciljem zbiranja denarnih sredstev za ustanovo Mali vitez in njene male viteze, si želi povezati rekreacijo, šport, gibanje in dobrodelnost. Zadnji maraton bo tekač Bogomir Dolenc odtekel v petek, 5. oktobra, s štartom na Trojanah, zaključil pa ga bo na Titovem trgu v Velenju, predvidoma med 19. in 20. uro, kjer ga bosta slavnostno sprejela župan Bojan Kontič in ambasadorka projekta Vlasta Nussdorfer.

Ob tej priložnosti bomo ob 19. uri na Titovem trgu pripravili tudi sprejem za trikratno svetovno prvakinjo in dvakratno športnico leta Mestne občine Velenje Janjo Garnbret. Janja je prejšnji mesec na svetovnem prvenstvu v Innsbrucku postala prva plezalka v zgodovini z zlatima medaljama v težavnostnem in balvanskem plezanju, nato pa je presenetila še z zlato medaljo v olimpijski kombinaciji.

Zaključni dogodek na Titovem trgu se bo pričel v petek, 5. oktobra, ob 16. uri z ustvarjalnimi delavnicami za otroke, plesnimi nastopi, urejanjem pričesk in poslikavami obraza. Tekača Bogomirja Dolenca bomo lahko na zadnjem maratonu projekta 42/42 spremljali na video projekciji na platnu ob odru vse do samega prihoda na Titov trg.

Večerni program bodo popestrili pevci in glasbene skupine kot so: Ditka, ansambel Stil, Sam Samo, Kokr Joe Band, KLT by Whiteman in Frenk Nova.

Vabljeni v Velenje na zaključek projekta 42/42!

Prijazen pozdrav,

Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546