O-STA

Velenju priznanje za 2. mesto v kategoriji večjih mest

Velenje, 9. oktober 2018 - Včeraj zvečer so v hotelih Bernardin na zaključni prireditvi projekta Moja dežela - lepa in gostoljubna 2018 podelili priznanja najboljšim. Velenje je prejelo priznanje za 2. mesto v kategoriji večjih mest, prehitelo ga je le Celje.

Tekmovanje v projektu Moja dežela - lepa in gostoljubna že vrsto let organizira Turistična zveza Slovenije, pod častnim pokroviteljstvom predsednika države Republike Slovenije Boruta Pahorja. V tekmovanju se vsako leto pomerijo številni kraji in drugi sodelujoči - z osrednjim poslanstvom urejanja in ohranjanja okolja v okviru zelenega turizma in trajnostnega razvoja. V vsaki kategoriji so trije nominiranci, na zaključni prireditvi pa razglasijo najboljše. Ocenjevalna komisija je Velenje opisala, kot eno najlepših slovenskih mest, zgrajeno takoj po vojni. Mesto zaznamujejo grad, rudnik in novejša zgodovina. Kot naše prednosti so izpostavili, da je Velenje izredno lepo, čisto in urejeno mesto, bogato s parkovnimi ureditvami in spomeniki, sončno mesto, ustvarili smo moderno kopališko plažo, imamo dobro organiziran javni prevoz in kolesa (brezplačno), nad mestom dominirata grad in smučarska skakalnica, kamp je urejen in obiskan ter ima pestro gostinsko ponudbo. Posebej so še izpostavili veliko kulturnih in športnih dogodkov v svetovnem merilu.

Tudi sicer je Velenje na tekmovanju Moja dežela - lepa in gostoljubna vsako leto prejelo najvišja priznanja v kategoriji večjih mest. Leta 2009, od kar traja projekt, smo osvojili prvo mesto, leta 2010 prav tako prvo mesto, leta 2011 drugo mesto, leta 2012 tretje mesto in prvo mesto v spletnem glasovanju, leta 2013 drugo mesto in prvo mesto v spletnem glasovanju, leta 2014 prav tako drugo mesto in prvo mesto v spletnem glasovanju, leta 2015 prvo mesto, leta 2017 pa 3. mesto med večjimi mesti.

Pošiljamo fotografijo priznanja.

Prijazen pozdrav!

Služba za odnose z javnostmi mestne občine Velenje

mag. Maša KočevarKabinet župana

T: 03 8961 546
......................................................................................................................

T: 03 8961 600 I info@velenje.si I www.velenje.si