O-STA

Synology je objavil uradni izid treh glavnih paketov zbirke Active Backup

Active backup za Office 365

Centralizirana hramba za zaščito podatkov na fizičnih in virtualnih strežnikih ter v javnih oblačnih storitvah Office 365 in G Suite.

Ljubljana, 18. oktober 2018 - Korporacija Synology je predstavila končno različico programskih paketov namenjenih hrambi podatkov Active Backup for Business, Active Backup for G Suite in najnovejšo verzijo Active Backup for Office 365. S tem je vstopila na trg poslovnih rešitev za hrambo podatkov in uporabnikom strežnikov NAS Synology omogočila celovito zaščito podatkov razpršenih na različnih napravah, kot so fizični ali virtualni strežniki, osebni računalniki in storitve v oblaku.

"Zaradi omejenih sredstev ali pomanjkanja človeških virov, majhna in srednje velika podjetja pogosto ne uspejo postaviti celovite rešitve za varnostno kopiranje podatkov," je izjavil Jia-Yu Liu, direktor oddelka Application Group v korporaciji Synology Inc.. "V Synologyju opažamo potrebo po varnostnem kopiranju pri zagotavljanju neprekinjenega poslovanja podjetij. Z zbirko Active Backup upamo, da bomo zmanjšali ovire za kakovostno varnostno kopiranje podatkov v podjetjih in pomagali celovito zaščititi dragocene podatke, ki jih podjetja hranijo na svojih računalnikih, virtualnih napravah ali v storitvah v oblaku."

Predstavljena različica zbirke Active Backup for Business je prva, ki podpira restavracijo osebnih računalnikov in strežnikov na povsem novo napravo, brez prednastavljenega operacijskega sistema in programov (bare-metal). Tako zagotavlja varnost podatkov v sistemih Windows in Windows Server in s tem zaščito poslovnega okolja v podjetju.

Pomembne lastnosti zbirke Active Backup for Business vključujejo:

· Zaščita osebnih računalnikov in strežnikov: z nameščenim agentom zbirke Active Backup, lahko uporabniki učinkovito zaščitijo podatke shranjene na osebnih računalnikih z operacijskim sistemom Windows in na Windows strežnikih. Program izdeluje varnostne kopije v obliki posnetkov trenutnega stanja. Podprt je tudi način obnavljanja celotnega osebnega računalnika ali strežnika na povsem novo napravo, brez prednastavljenega operacijskega sistema.

· Zaščita virtualnih naprav: podatki na virtualnih napravah bodo zaščiteni, ne da bi morali namestiti gostujočega agenta.

· Povečanje učinkovitosti varnostnega kopiranja:

o Globalna tehnologija deduplikacije: optimizira uporabo hrambenega prostora z deduplikacijo podatkov shranjenih na različnih napravah, platformah ali zgodovinskih različicah.

o Spremenjen način sledenja blokov (CBT): varnostne kopije izdeluje postopno in tako zmanjšuje potreben čas in uporabo hrambenega prostora.

· Prilagojen način obnavljanja: podpira obnavljanje posameznih datotek, celovito obnovo virtualne naprave na fizičnega gostitelja, kot tudi, z uporabo programa Synology Virtual Machine Manager (VMM), obnavljanje podatkov s fizične naprave v virtualno okolje.

o Takojšnja obnova na Synology VMM: izkorišča obstoječo infrastrukturo naprave Synology za zagotavljanje rešitve obnove v primeru nesreč, kot tudi za zagotavljanje testnega okolja za nove namestitve.

Zbirka Active Backup vključuje tudi programa Active Backup for Office 365 in Active Backup for G Suite, ki omogočata varnostno kopiranje podatkov iz javnih storitev v oblaku. Active Backup for G Suite je namenjen zaščiti pomembnih podatkov poslovnih uporabnikov. Z uporabo zbirke bodo lahko administratorji upravljali vse naloge, ki so povezane z varnostnim kopiranjem iz enotne nadzorne plošče.

Po uspešnem polletnem testiranju beta različice zbirke, smo že lahko ponosni na številne uspešne zgodbe, ki so nam jih poslali uporabniki s področij medicine, logistike in založništva.

Več informacij:

· Predstavitev in podprti modeli za Active Backup for Business: https://www.synology.com/dsm/feature/active_backup_business.

· Predstavitev in podprti modeli za Active Backup for G Suite: https://www.synology.com//dsm/feature/active_backup_g_suite.

· Predstavitev in podprti modeli za Active Backup for Office 365: https://www.synology.com/dsm/feature/active_backup_office365.

· Pregled zbirke Active Backup: https://www.synology.com/dsm/feature/active_backup_suite.

###


O podjetju Synology Inc.

Synology učinkovito izrablja prednosti, ki jih ponuja razvoj sodobnih tehnologij, s čimer podjetjem in domačim uporabnikom omogoča zanesljiv in dostopen način za centralizacijo hrambe podatkov, poenostavljenega varnostnega kopiranja podatkov, pošiljanja in sinhronizacije datotek preko različnih platform in nemotenega dostopa do podatkov. Cilj podjetja Synology je zagotavljanje izdelkov z naprednimi lastnostmi in najboljšimi storitvami za uporabnike v svojem razredu.

O podjetju Xenon forte d.o.o.

Podjetje Xenon forte sodeluje s Kyocero že od leta 1989, status nacionalnega distributerja je pridobilo leta 1997, julija 2002 pa postalo njen direktni partner. Skupaj s podjetji Xenon forte - Zagreb d. o. o., Xenon forte Sarajevo d. o. o. in Xenon forte Montenegro d. o. o. skrbi za marketing, tehnično podporo in distribucijo izdelkov Kyocera Document Solutions v Sloveniji, na Hrvaškem, v Bosni in Hercegovini ter Črni gori. Osnovna dejavnost podjetja je informacijski inženiring, kar zagotavlja odlično osnovo za razvoj uporabniških storitev, tehnično podporo in razvoj aplikacij za podjetje Kyocera.

Več informacij:

Xenon forte, d. o. o.
Ciril Kraševec, direktor
Leskoškova 11, 1000 Ljubljana
Tel.: (01) 5484 800
Faks: (01) 5484 819
E-pošta: ciril@xenon-forte.si
Spletna stran: www.xenon-forte.si