O-STA

V mestni hiši odslej omogočen dostop invalidom - SZJ Mestne občine Velenje

Velenje, 18. oktober 2018 - Odslej bodo lahko tudi invalidne osebe dostopale do različnih nadstropij v mestni hiši, saj smo kupili stopniščni vzpenjalnik namenjen prevozu invalidnih oseb po stopnicah. Upravna stavba sicer ima dvigalo, ki pa stoji v medetažah, do nadstropja višje ali nižje nato še vedno vodi nekaj stopnic. Z novo pridobitvijo je tako tudi mestna hiša postala prijaznejša invalidnim in gibalno oviranim osebam, saj jim bomo omogočili neoviran dostop do posameznega nivoja upravne stavbe. Proizvajalec stopniščnega vzpenjalnika model STANDARD SA-S je japonsko podjetje Sunwa, dobavitelj je bilo podjetje JR Product, d. o. o., vrednost investicije pa je znašala 3.487,58 evrov. Vzpenjalnik je namenjen tudi uporabi v Spominskem centru 91, ki ga odpiramo naslednji teden na Kopališki cesti in ga bomo tja dostavili po potrebi. Uporaba vzpenjalnika je zelo enostavna, zato se ga lahko nauči upravljati vsak.

Tudi sicer se Mestna občina Velenje že vse od leta 2004 ponaša z nazivom občina po meri invalidov. Smernice, katerim sledimo, smo zapisali v Program za izboljšanje življenja invalidov v mestni občini Velenje za obdobje 2014-2017. S Programom za izboljšanje življenja invalidov v Mestni občini Velenje za obdobje 2018-2021 nadaljujemo z uspešno in ustaljeno prakso sistematičnega načrtovanja ukrepov na področju zagotavljanja dostopnosti. Program, ki vsebuje nabor ukrepov, razvrščenih pod sedemnajst ključnih ciljev, bomo predstavili v prihodnjih mesecih. V veliko pomoč pri izvajanju ukrepov je tudi Svet za invalide Mestne občine Velenje. Na različne načine si prizadevamo, da ustvarjamo čim boljše pogoje za kvalitetno življenje vseh občank in občanov.

Mestna občina Velenje si bo tudi v prihodnje prizadevala, da bo prijazna do invalidov in tudi do vseh ostalih občank in občanov.