O-STA

Nepozaben dan v "Začarani Lipici": otroci so rezali buče, pregnali duha strašnega Malkozbega in priklicali sonce

Kobilarna Lipica z več kot 300 belimi lipicanci je med krompirjevimi počitnicami znova pritegnila družine z otroki. (Foto_Mediaspeed)
Zabavno izrezovanje buč (foto_Mediaspeed)
Otroci so bili navdušeni tudi nad poniji. (foto_Mediaspeed)
Na dan -začarane Lipice- so otroke med drugim pritegnile strašne kreativne delavnice, izrezovanje buč in ples ob ognju. (foto_ Mediaspeed)

Kobilarna Lipica z več kot 300 belimi lipicanci je med krompirjevimi počitnicami znova pritegnila družine z otroki. Z jesenskimi doživetji in predstavo Zgodba o Lipici vabi k obisku tudi v prihodnjih dneh. Najmlajši in najbolj igrivi obiskovalci Kobilarne Lipica so v sredo, 31. oktobra, znova preživeli nepozaben dan na Družinskem jesenskem festivalu, ki je bil tokrat posvečen "začarani Lipici" in zgodbi o strašnem Malkozbegu, turškem vojskovodji, ki je leta 1559 vstopil na lipiško posestvo.

Pestro dogajanje za otroke

Na dan "začarane Lipice" so otroke pritegnile strašne kreativne delavnice, izrezovanje buč in ples ob ognju. Tako so - vsaj za en dan - pregnali dež in se prepustili sproščenim počitniškim doživetjem. Izdelovali so čarovniške klobuke, izrezovali buče s 3D mojstrom, se prepustili poslikavi obrazov, se pridružili delavnici s poniji in si ogledali prikaz podkovanja lipicancev. Prijetni družinski doživetji sta bila voden ogled kobilarne in vožnja s kočijo po lipiških drevoredih, ki so se že odeli v jesenske barve. Z nastopom najlepših lipicancev je pritegnila predstava Zgodba o Lipici, najmlajše je navdušil tudi prizor vrnitve črede kobil z žrebeti.

Lov na zaklad in druženje ob kresu

Ko se je bližal mrak, se je začel lov na zaklad s čarovnicama Cico in Mico, nato pa so se obiskovalci zbrali ob kresu ter se okrepčali z ingverjevimi piškoti, kostanji, pito iz buč in drugimi jesenskimi dobrotami.

Sproščena jesenska doživetja vabijo v Lipico tudi v teh dneh. Danes in v nedeljo, 2. in 4. novembra, ob 15. uri si lahko obiskovalci ogledajo čudovito predstavo z lipicanci Zgodba o Lipici. Več kot 300 belih lipicancev se že veseli srečanja z otroki tudi v prihodnjih dneh krompirjevih počitnic.