O-STA

Na 26. Miklavževem koncertu skupaj z Rotary klubom Ljubljana za pomoč otrokom

Rotarijci širom Slovenije pomagajo tudi na področjih, kjer je pomoč še kako potrebna, družba pa jim pogosto ne posveča dovolj pozornosti ali pa jih je prek uradnih institucij praktično nemogoče doseči. Na letošnjem 26. Miklavževem koncertu, ki ga organizirajo skupaj z RTV Slovenija ter priznanimi slovenskimi umetniki, bodo zbirali sredstva za pomoč osnovnošolcem, ki se prezgodaj srečajo s pomanjkanjem.

Namen je s finančno podporo pomagati otrokom iz ranljivih okolij. Pri tem sodelujejo z osnovnimi šolami, njihovimi socialnimi službami in šolskimi skladi. V okviru lanskoletnega razpisa so med 24 slovenskih šol razdelili 25.777€ in s tem pomagali 254 otrokom.

Tudi vi lahko nagovorite osnovno šolo ali šolski sklad iz vaše okolice, da se prijavi na razpis in tako prejme sredstva za otroke, ki so pomoči potrebni.

Vloga za dodelitev sredstev za osnovne šole je na voljo na njihovi spletni strani: http://www.rotary-klub-lj.si. Rok za oddajo vloge je 31. 12. 2018.

Letos se bodo sredstva zbirala v okviru Miklavževega koncerta, ki si ga lahko na 1. programu TV Slovenija ogledate v nedeljo, 2. decembra 2018, ob 20. uri.

Z dobrodelnim klicem se lahko med oddajo oglasite na številko 01 472 00 11, darujete pa lahko tudi s pomočjo SMS sporočil, tako, da pošljete besedo MIKLAVZ5 na 1919 in podarili boste 5€.