O-STA

Novo doživetje s čudovitimi lipicanci - postanite šepetalec konjem

Novo doživetje Postanite šepetalec konjem bo v Kobilarni Lipica obiskovalcem na voljo vsako soboto v novembru in decembru
Novo doživetje nudi vpogled v psihologijo konj in v zakulisje prvega stika z lipicanci
Komunikacija z lipicanci temelji na zaupanju

Kobilarna Lipica predstavlja novo priložnost za neposreden stik s čudovitimi belimi lipicanci v novem doživetju Postanite šepetalec konjem, ki nudi vpogled v psihologijo konj in v zakulisje prvega stika z lipicanci, še pred začetkom treninga dresurnega jahanja. Obiskovalci lahko tako prvič spoznajo konja kot bitje, ki je tisočletja živelo v naravi. Novo doživetje bo v Kobilarni Lipica na voljo vsako soboto v novembru in decembru ob 11. in 14. uri v pokriti jahalnici.

Komunikacija z lipicanci temelji na zaupanju

Konji zaznajo, ali smo umirjeni ali vznemirjeni. Ko smo umirjeni in sproščeni, se nam približajo in nam zaupajo, ko smo vznemirjeni, pa se ob nas ne počutijo dobro in se raje oddaljijo. S pozitivno energijo, razumevanjem in spoštovanjem lahko z njimi navežemo prijateljski in partnerski odnos, ki je osnova za trening dresurnega jahanja. Vse to bodo doživeli obiskovalci Kobilarne Lipica v novem programu Postanite šepetalec konjem, ki je dobil ime po priljubljenem filmu Šepetati konjem, predvsem pa je poimenovan v skladu z rdečo nitjo dela s konji v Lipici. Bistvo le-tega je, da komunikacija z lipicanci temelji na zaupanju. V spremstvu strokovnega kadra kobilarne se bodo obiskovalci v maneži preizkusili v neverbalni komunikaciji in postali pravi šepetalci konjem.