O-STA

Na Fakulteti za elektrotehniko bo potekal 24. Seminar optičnih komunikacij

24. Seminar optičnih komunikacij

Med 30. januarjem in 1. februarjem bo na Fakulteti za elektrotehniko UL potekal že 24. Seminar optičnih komunikacij, ki ga organizira Laboratorij za sevanje in optiko. Svoje prispevke bodo predstavili številni priznani domači in tuji predavatelji z univerz, inštitutov in podjetij. Poleg aktualnih novosti iz sveta bo seminar obravnaval tudi smeri razvoja optičnih sistemov, ki se bodo v Sloveniji uvajali v naslednjih letih.

Zanimive vsebine in razstava merilnih instrumentov

Seminar, ki je namenjen strokovnemu izpopolnjevanju telekomunikacijskih strokovnjakov in drugih, ki se za to področje zanimajo, bo postregel z zanimivimi seminarskimi predavanji, nudil bo vpogled v aktualne razvojne smernice, udeleženci pa se bodo lahko poglobili tudi v novo nastajajoče tehnologije na področju optičnih komunikacij. Poleg seminarskih predavanj bodo v avli fakultete postavljene plakatne predstavitve zanimivih dosežkov s tega področja, vse dni seminarja pa bo potekala tudi razstava merilnih instrumentov priznanih svetovnih proizvajalcev.

Osnovni namen seminarja je osveževanje, razširjanje, izpopolnjevanje in poglabljanje znanja ter dvig strokovnosti zaposlenih na področju telekomunikacij. Na podlagi izkušenj, pridobljenih v dobrih dveh desetletjih izvajanja, je seminar postal uspešna oblika strokovnega izpopolnjevanja na podiplomski ravni, namenjena slovenskim strokovnjakom na hitro razvijajočem se področju optičnih komunikacij.

Več o seminarju in prijave: http://sok.fe.uni-lj.si/2019/glavna.php