O-STA

Francis Fukuyama o politiki identitete v ERSTE Foundation na Dunaju 7. marca

Okrogla miza z avstrijskim predsednikom Alexandrom Van der Bellenom in drugimi - spletno predvajanje v živo od 19:30 CET (do približno 21:45).

Ob 200. obletnici hranilnic v Avstriji je ERSTE Foundation, glavna delničarka skupine Erste Group, organizirala serijo štirih panelnih razprav z izjemnimi govorci. Politični znanstvenik svetovnega slovesa in avtor številnih knjižnih uspešnic Francis Fukuyama bo gostujoči govorec na prvi v seriji razprav Prelomna točka na Dunaju 7. marca. Njegova najnovejša knjiga Identity: The Demand for Dignity and the Politics of Resentment (Identiteta: Zahteva po dostojanstvu in politika zamere), je pred kratkim izšla tudi v nemščini.

S padcem železne zavese pred tridesetimi leti se je za Evropo in njene prebivalce, za družbe in gospodarstva, začelo obdobje novih priložnosti. Še preden se je to zgodilo, je Francis Fukuyama v svoji knjigi Konec zgodovine in zadnji človek predvidel, da bo liberalna demokracija sčasoma prevladala nad vsemi drugimi političnimi sistemi. Vendar se v številnih državah to ni zgodilo. ERSTE Foundation bo 7. marca skupaj z avtorjem podrobno predelala trenutno stanje ter temo osvetlila iz različnih zornih kotov skupaj s strokovnjaki in strokovnimi delavci iz različnih okolij z vse Evrope.

Panelno razpravo z uglednimi udeleženci spremljajte prek spleta v živo

Po govoru Fukuyame z naslovom Politika identitete - Zahteva po dostojanstvu in prihodnosti nacionalne države se mu bodo na odru v razpravi pridružili ugledni govorci: avstrijski predsednik Alexander Van der Bellen, diplomatka EU Julia De Clerck-Sachsse, politični znanstvenik Ivan Krastev in filozofinja Karolina Wigura. Moderator razprave bo Almut Möller, vodja pisarne Evropskega sveta za zunanje zadeve v Berlinu.

Udeležence bosta najprej nagovorila Boris Marte, podpredsednik uprave v ERSTE Foundation, in glavni izvršni direktor skupine Erste Group Andreas Treichl.

Dogodek bo v živo možno spremljati na https://erstestiftung.streaming.at/20190307.

O fundaciji ERSTE Foundation:

Glavna delničarka skupine Erste Group, ERSTE Foundation, varuje neodvisnost ene največjih ponudnic finančnih storitev v srednji, vzhodni in jugovzhodni Evropi. Kot zasebna hranilniška fundacija v Avstriji si ERSTE Foundation prizadeva za skupno dobro in del svojih dividend vlaga v regijo, v kateri Erste Group v glavnem posluje. Njeni cilji so okrepiti civilno družbo, pomagati družbeno prikrajšanim skupinam in podpirati moderno umetnost v Evropi.

www.erstestiftung.org

Serijo razprav z naslovom Prelomna točka bo organizirala Verena Ringler.

Kontak za dodatne informacije:

Razprave Prelomna točka, stiki z javnostjo: Thomas Goiser, +43 664 2410268, thomas@goiser.at

ERSTE Foundation, stiki z javnostjo: Maribel Königer, +43 664 8385341, press@erstestiftung.org