O-STA

Opomnik: Dan slovensko-nemškega gospodarstva 2019, sreda 10. 4. 2019

Spoštovani novinarji in uredniki,

dovolite, da Vas ponovno povabim na osrednji gospodarski dogodek Slovensko-nemške gospodarske zbornice (AHK Slovenija) - Dan slovensko-nemškega gospodarstva 2019, ki poteka v sredo, 10.4.2019, na IEDC-Poslovni šoli Bled.

Dogodek, ki bo gostil ugledne govornike iz Nemčije in managerje vodilnih slovenskih ter nemških podjetij, organiziramo v sodelovanju z Laboratorijem za umetno inteligenco na Inštitutu Jožef Stefan. Skupaj bomo osvetlili naslednje izzive in perspektive:

- vpliv umetne inteligence na poslovne procese in produktivnost v podjetjih;

- umetna inteligenca in podjetja v Sloveniji;

- raziskave, razvoj in dobre prakse na področju umetne inteligence v Nemčiji.

Na dogodku nas bo s svojo prisotnostjo počastil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije, gospod Marjan Šarec.

Uvodni predavatelj konference bo dr. Dietmar Schlößer, odgovoren za novo ustanovljeno Centralno enoto za digitalizacijo in inovacije v nemškem koncernu TÜV NORD GROUP. Na tem položaju spodbuja digitalno preobrazbo in inovacijski proces koncerna.

Kako analitika podatkov in umetna inteligenca ustvarjata napredek v industriji, bo preko primerov dobrih praks predstavil Gerhard Engelbrecht, strokovnjak za inteligentne informacijske in komunikacijske tehnologije, Siemens, Avstrija. Pri svojem raziskovanju za podjetje Siemens se osredotoča na analizo urbanističnih podatkov v sklopu projekta "Seestadt Aspern", ki poteka v okviru pobude Smart City Wien.

Marko Grobelnik, raziskovalec v laboratorju za umetno inteligenco na Institutu Jožef Stefan, Izvršni direktor Quintelligence in glasnik digitalnih tehnologij RS bo v svojem predavanju, pod naslovom "Kaj manjka Umetni Inteligenci (AI), da bo postala inteligentna?" prikazal pristope, ki bodo definirali AI v prihodnosti.

Med govorci in gosti programa konference, bodo svoje poglede, izkušnje in znanja delili tudi Medeja Lončar, Izvršna direktorica, Siemens Slovenija in Hrvaška, Tilen Božič, Državni sekretar, Ministrstvo za delo, dužino, socialne zadeve in enake možnosti RS , Miro Smrekar, Direktor, Addecco Slovenija, dr. Jure Skvarč, Izvršni direktor PC Vision in Kolektor Orodjarna d.o.o., Uroš Valant, Višji projektni vodja, CREA pro d.o.o. in Rok Koren, odgovoren digitalizacijo in skrbnik ključnih kupcev, Siemens.

PROGRAM DOGODKA

Vljudno vabljeni!

Za akreditacije, intervjuje, izjave, prijazno prosim za predhodno najavo na:

Tina Drolc

E: tina.drolc@ahkslo.si

M: +386 30 451 888

Lep pozdrav / Mit freundlichen Grüßen,

i.A. Tina Drolc, MBA

Vodja korporativnega komuniciranja in prireditev /

Leiterin Corporate Communication und Events

E: tina.drolc@ahkslo.si

T: +386 1 252 88 64

M: +386 30 451 888

F: +386 1 252 88 64

slowenien.ahk.de

Poljanski nasip 6, 1000 Ljubljana, Slovenija

Zahvaljujemo se našim premium partnerjem: / Wir danken unseren Premiumpartnern:

To elektronsko sporočilo in priponke se sme uporabljati v skladu s sporočilom.

Diese E-Mail und ihre Anhänge unterliegen dem Disclaimer.

This email and its attachments are subject to the disclaimer.

Please, think before you print.