O-STA

Tretje mesto ljubljanske pravne fakultete na moot court tekmovanju "EUROPA"

V letošnjem študijskem letu se je naša fakulteta prvič udeležila tekmovanja iz poznavanja prava Evropske unije "EUROPA" Law Moot Court Competition, ki sicer poteka od leta 2014, letos pa ga je prvič organizirala Pravna fakulteta Nove univerze v Lizboni (Universidade Nova de Lisboa). Povabilo organizatorjev priča o zelo obetavnem razvoju sodelovanja med fakultetama vse od sklenitve partnerstva leta 2017.

Tekmovanje je potekalo med 15. in 19. aprilom 2019 v portugalskem srednjeveškem mestecu Óbidos. Ekipa naše fakultete, v kateri so študentje dodiplomskega programa Tjaša Kalin, Anže Mediževec, Maruša Juhant in Elena Kukovica, si je na letošnjem tekmovanju priborila tretje mesto. Študentka 2. letnika Elena Kukovica pa je osvojila nagrado za drugo najboljšo govorko na tekmovanju.

V spopadu za tretje mesto je Ljubljana premagala ekipo Univerze v Murcii pred senatom, ki so ga sestavljali generalni pravobranilec na Sodišču Evropske unije Gerard Hogan, sodnica na Splošnem sodišču Maria José Costeiro in predavatelj na Novi univerzi v Lizboni João Diogo.

Ekipo je za nastop na tekmovanju pripravljal mentor doc. dr. Samo Bardutzky, med pripravami pa so ekipo z dragocenimi nasveti podprli tudi profesorji dr. Peter Grilc, dr. Ana Vlahek in dr. Damjan Kukovec.