O-STA

Drava festival 2019

Spoštovani predstavniki medijev,

vabimo vas, da si rezervirate vaš čas za srečanje na novinarski konferenci, v četrtek, dne 9. 5. 2019 ob 11. uri, v splavarskem pristanu na Gortini (Gortina 23, Muta).

Predstavili vam bomo program Drava Festivala 2019, ki ga s soorganizatorji pripravlja Skupina za Dravo med 18. 5 in 14. 7. 2019. Kot uverturo v Drava Festival RRA Koroška v sodelovanju s Koroškimi splavarji in z Zavodom za turizem Maribor - Pohorje pripravlja dogodek na katerem si boste lahko v živo ogledali zgodbo o sestavljanju flosov in se z njim tudi popeljali.

''V splavarskem pristanu na Gortini je že živahno, furmani že dovažajo les, splavarji pa ga pripravljajo za sestavljanje splavov. Tesarji "tesejo" les in že se prične sestavljati okvir Hlodovca. Okvir je osnovni obod povezan za "žeso" in pritrjen s cveki in odomi, vse pa je zvezano s trto in kmalu bo le ta tudi narejen. Splavarji okvir nato potisnejo v Dravo in nadaljuje se sestavljanje lesa v flos.

V lenštat se med vsem dogajanjem s konjsko vprego pripelje sam lesni trgovec, gospodar se pogovori z "kormonišem" izroči mu predplačilo in ker je s kupcem v Osijeku vse dogovorjeno "kormoniš" s prodajo ne bo imel posebnih težav.

Vabljeni, da se nam pridružite in si v živo ogledate zgodbo o sestavljanju flosov.''

Vabilo s podrobnim programom pošljemo naknadno.

Organizatorji dogodka:

RRA Koroška, Koroški splavarji in Zavod za turizem Maribor - Pohorje

--

Uroš Rozman, mag. prost. načrt., dipl. inž. grad. (UN)
projektni vodja

RRA Koroška d.o.o.

t: +386 (0)59 085 188 | f: +386 (0)59 085 191 | e: uros.rozman@rra-koroska.si Meža 10 | SI-2370 Dravograd
www.rra-koroska.si
| www.facebook.com/rrakoroska