O-STA

Minister Drobnič bo obiskal eno izmed ogroženih družin z bolnima otrokoma v Hrastniku

Ustanova Fundacija za pomoč otrokom bo danes popoldne ( natančno uro in naslov lahko dobite na telefonski številki 04 58 64 900, 031 268 703 ali preko info@fzpo.org ) v spremstvu ministra za delo, družino in socialne zadeve mag. Janeza Drobniča obiskala eno izmed ogroženih družin z bolnima otrokoma v Hrastniku. Na vabilo naše ustanove se je gospod Drobnič z veseljem odzval, svojo naklonjenost družinam z bolnimi otroci v stiski pa je izkazal tudi v preteklem tednu, ko se je vključil v veliko dobrodelno Božično akcijo, katero je za našo ustanovo in družine v stiski organizirala radijska Postaja Center iz Maribora - naziv akcije je bil 103.7 pomaga. Koliko sredstev smo zbrali v akcij, bomo objavili ob koncu tega tedna. Gospoda ministra smo na obisk k družini povabili, da mu tako približamo stiske, v kakršnih se znajdejo družine z bolnimi otroci, da se bo soočil z nekaterimi pomanjkljivostmi zakona in bo v prihodnosti s temi izkušnjami znal še bolje poskrbeti, da bo življenje takšnim družinam olajšano. Specifično se pomanjkljivosti težko opisuje, saj jih je več. Mi bomo z veseljem gospoda ministra seznanili z različno problematiko, gospod minister pa se ima kot prvi mož na tem položaju voljo in željo soočiti z družinami z bolnimi otroci v stiski na tak način in kar se da pomagati kot predstavnik naše vlade tako, da bodo zakoni do takšnih družin prijaznejši. Za družino, katero bomo obiskali, bo to poseben dogodek. Ob tej priložnosti jo bomo tudi založili s prodajnimi artikli, ki so jih za družine z bolnimi otroci v stiski podarili kupci v Mercatorjevih centrih v Ljubljani in okolici Ljubljane, po Gorenjski in v Mariboru v okviru naše akcije Podari in osreči. Družini smo že nakazali denarna sredstva, otročka, deklica stara 4 leta in deček 2 leti, pa bo obdaril dobri mož v okviru akcije Drevo dobrih želja, katero imamo s podjetjem Merkur�...

Tudi minister Drobnič Janez ne bo prišel praznih rok�...

Vabimo Vas, da se obisku pridružite tudi vi, pa ne zaradi nas ali gospoda Drobniča, ampak preprosto zato, da ljudje v stiski izvedo, da imamo tokrat končno ministra, ki je pripravljen obiskati družine, jim prisluhniti, se z njimi pogovoriti, jim pomagati. Ima velik posluh za stiske in veliko srce, zato bomo družinam z bolnimi otroci v stiski s tem vlili novo upanje v lepšo prihodnost. Prav je tudi, da ljudje izvedo, da je ministru mar, da se kljub hudi časovni stiski odpravi k družini, ki potrebuje pomoč - takole nam je dejal; če drugače ne bo šlo, bom šel pa ponoči�... Mar to ne pove vsega?

Prošnja vsem, ki nameravate ministrov obisk pri družini objaviti in obisku prisostvovati je, da družino ne razkrivate, kar sovpada z našimi akti, dovoljeno je vse, le da se družini pokrijejo obrazi in da se na široko ne snema okolica, po kateri bi se družino prepoznalo. Ves razgovor in vse ostalo ni sporno.