O-STA

Sporočilo škotskih navijačev za medije

Biti del Tartan Army združenja Škotskih nogometnih navijačev je več, kot ljubiti nogomet ali predstavljati Škotsko v tujini. To pomeni prijateljstvo do vseh, kamorkoli gremo in je eno izmed prijateljstev, ki je vodilo do ustanovitve Tartan Army Sunshine Appeal.

Ob izletu v Bosno, smo škotski navijači izvedeli za poškodbe, ki jih je utrpel tamkajšnji deček Kemal Karič med vojno v Sarajevu. Zaradi velikega uspeha zbiranja denarnih sredstev zanj, smo se kot združenje Sunshine Appeal odločili, da bomo prinesli " malo sonca" s seboj v vsako državo, ki jo bo obiskalo združenje nogometnih navijačev Tartan Army , kot sled Škotske zmage.

V sklopu FIFE kvalifikacij za svetovno prvenstvo v nogometu 2006 je Tartan Army pripotovala v Celje, da podpre Škotsko v tekmi proti Sloveniji 12. 10. 2005. Tartan Army Sunshine Appeal, kot spremljevalna skupina , smo se organizirali, da izberemo organizacijo, kateri bomo donirali zbrana sredstva in se soglasno odločili, da jih podarimo Fundaciji za pomoč otrokom. Fundacija izpolnjuje pogoje Tartan Army Sunshine Appeal skupine s tem, da zagotavlja pomoč in podporo bolnim otrokom in njihovim družinam po Sloveniji in hkrati zagotavlja kjerkoli je mogoče, boljšo kakovost življenja otrokom ter obenem spoštuje zasebnost družin. Člani Tartan Army Sunshine Appeal bodo predali denarno donacijo predsednici Fundacije v času tekme v Sloveniji.

Sunshine Appeal, četudi je informativno organizirana preko posameznikov, prejema veliko pomoč, ideje, podporo, finančno oporo, nasvete in praktično asistenco mnogih škotskih navijačev Tartan Army, saj delimo skupno željo in sledimo cilju - razpršiti malo sončka v življenje otrok.

Ilirska cesta 1, p.p. 64

4270Jesenice

T. 04/58 64 900

F. 04/58 36 888

www.fzpo.org

info@fzpo.org