O-STA

Ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko na Vrtu eksperimentov

Hiša eksperimentov v petek, 31. maja, začenja že tradicionalni festival dogodivščin, znanstvenih predavanj in eksperimentnih delavnic Znanstival. Tridnevni dogodek, ki je namenjen spodbujanju radovednosti in ustvarjalnosti ter promociji izobraževanja in znanosti poteka na ulicah, mostovih in trgih v središču Ljubljane in v Hiši eksperimentov. V okviru Znanstivala se bodo predstavile tudi institucije, ki jim je skupna promocija izobraževanja. Tako se bo v soboto in nedeljo, 1. in 2. junija, na Stritarjevi ulici med 10. in 18. uro z interaktivnimi elektrotehniškimi eksperimenti predstavila tudi ljubljanska Fakulteta za elektrotehniko.

Glavno poslanstvo Fakultete za elektrotehniko je vzgoja elektrotehniških strokovnjakov. Poleg elektronike in močnostne elektrotehnike pokrivajo tudi področji telekomunikacij in avtomatizacije. Prav vsa področja pa so prežeta z računalništvom in informatiko, z najsodobnejšimi komunikacijami, z uporabo svetovnega spleta in multimedijskih rešitev.

Interaktivni elektrotehniški eksperimenti

Na stojnici Fakultete za elektrotehniko boste lahko preverili, kako je mogoče poslušati s kostmi, ne le z ušesi. Preizkusili boste lahko tudi 2D risalnik, ki vam bo s pomočjo mikrokrmilnika in računalnika narisal izbrano sliko. Za malo adrenalina pa bo poskrbela električna rolka, ki združuje brezžični upravljalnik z LCD zaslonom, joystickom in haptic feedbackom, s katero se boste lahko zapeljali po ulici.