O-STA

Prisotnost RRA Koroška na 3. Investicijskem foromu Anglija - Centralna Evropa

12. 6. 2019 smo se predstavniki Regionalne razvojne agencije za Koroško (RRA Koroška) udeležili 3. Investicijskega foruma Anglija - Centralna Evropa. Konferenca je bila osredotočena na podporo vlagateljem v Srednji Evropi glede na pravne, institucionalne in ekonomske spodbude za naložbe v regiji. Razpravljali smo o vlogi oblikovanja politike in vlogi investicijskih in razvojnih agencij, priložnostih za vlaganje v regionalne infrastrukturne projekte ter sodelovanjo s srednjeevropskimi podjetji na področju gospodarstva, energetike, elektromobilnosti, tehnologij, umetne inteligence, razvoja programske opreme ter digitalizacije.

Investicijski forum so organizirali veleposlaništva Poljske, Bolgarije, Hrvaške, Češke, Estonije, Madžarske, Latvije, Litve, Romunije, Slovaške in Slovenije v sodelovanju z odvetniško pisarno Mayer Brown.

Poleg predstavnikov naše agencije, so bili iz Koroške prisotni tudi predstavniki podjetja Mouzen d.o.o., ki so bili med letošnjimi prejemniki zlatega priznanja za inovacijo, ki jih podeljuje GZS OZ Koroška in so zagotovo velika prspektiva naše regije.

Polni dobrih vtisov, predvsem pa novih poslovnih vezi, smo se domov vrnili optimistično in zadovoljno. Ponovno smo dobili potrditev kako pomembno je sodelovanje in povezovanje ter enoten nastop tako regije kot širše Slovenije pri nastopu na tujih trgih.