O-STA

V Lipici se začenja atraktivno mednarodno tekmovanje v vožnji vpreg, z belimi lipicanci bosta nastopila slovenska voznika Miha Tavčar in Klemen Turk

Z dresurno vožnjo se bo v petek, 12. julija, v Kobilarni Lipica začelo privlačno dogajanje mednarodnega tekmovanja v vožnji vpreg FEI CAI3*. Najbolj zanimivo in adrenalinsko vzdušje se obeta v soboto, ko bo 42 voznikov iz sedmih držav navdušilo z drzno maratonsko vožnjo. Med njimi bosta tudi dva voznika Kobilarne Lipica: aktualni svetovni prvak v maratonski vožnji Miha Tavčar in Klemen Turk. Oba bosta nastopila z lipicanci in septembra ponesla slovensko zastavo tudi na svetovno prvenstvo v Nemčiji.

Hitrost najboljših tekmovalnih konj. Pogum in drznost voznikov. Enkratno vzdušje in nastope slovenskih voznikov z lipicanci. Vse to in še mnogo več prinaša privlačno mednarodno tekmovanje v vožnji vpreg FEI CAI3*, ki se bo v petek, 12. julija, začelo v Kobilarni Lipica.

Na lipiškem hipodromu bo nastopilo 42 voznikov iz sedmih držav z več kot 90 vrhunskimi tekmovalnimi konji. Prvi tekmovalni dan se bodo pomerili v dresurni vožnji. Najbolj atraktiven del tekmovanja pa se obeta v soboto, 13. julija, ko se bodo podali na vožnjo po posestvu in se pomerili v drzni adrenalinski preizkušnji skozi sedem zahtevnih maratonskih ovir. V nedeljo, 14. julija, bo spretnostna vožnja na hipodromu odločila o zmagovalcih.

Številni gledalci bodo navijali za voznika Kobilarne Lipica Miho Tavčarja in Klemna Turka, ki bosta nastopila z lipicanci in septembra zastopala slovenske barve tudi na svetovnem prvenstvu v vožnji vpreg v Nemčiji. Obenem bo kot tretji slovenski voznik ta konec tedna v Lipici nastopil Andrej Glažer. Da bo vzdušje res vznemirljivo in da bo gledalce pričakalo nepozabno vzdušje, bo poskrbel večkratni zmagovalec lipiškega tekmovanja Joszef Dibak, ki nastopa za Italijo.

Predstavili se bodo vozniki eno- in dvo- in štirivpreg, v posebnih kategorijah pa tudi vozniki vpreg s poniji. Vse tekmovalne dni obeta nepozabna doživetja na lipiškem posestvu tudi pester spremljevalni program s predstavo Zgodba o Lipici, doživetjem Postanite šepetalec konjem, priložnostjo za stik z več kot 300 belimi lipicanci in sprostitvijo v objemu zelene narave.

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo https://we.tl/t-brpVqUZptJ

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed, Krisztina Horvath / Hoefnet