O-STA

Nakupujmo preudarno: Kompleti za novorojenčke


Vsaka bodoča mamica rada nakupuje oblačila za svojega še nerojenega dojenčka. Pri tem pa so ji lahko v veliko pomoč kompleti za novorojenčke.

Od trenutka, ko na nosečniškemu testu uzremo težko pričakovani plus, ki oznanja, da smo noseči, pa vse do rojstva novega člana, traja potovanje polno pričakovanj, lepih trenutkov in spominov za vsako mamico in tudi očeta. Med nosečnostjo je čas tudi za nakupovanje. Bodoči starši si pogosto pripravijo spisek, kaj vse bodo za novega družinskega člana potrebovali. Na spisku pa naj bodo tudi kompleti za novorojenčka.

Zakaj izbrati komplete za novorojenčke?

Odgovor je povsem preprost. Kompleti za novorojenčke so zelo praktični, vsebujejo več kosov oblačil, ki jih bo novorojenčke potreboval, z nakupom kompletov za novorojenčke pa prihranimo čas in denar.

Kaj vsebujejo kompleti za novorojenčke?

Kompleti za novorojenčke so različni. Nekateri vsebujejo bodi, copatke ali kapico, spet drugi vsebujejo bodi, žabice in kapico, tretji so sestavljeni iz bodija, žabic, jopice, itd. Skratka, kompleti za novorojenčke ponujajo bodočim staršem možnost, da izberejo tisto, kar bo novorojenček potreboval in česar v omari med potrebščinami za novorojenčka še nimajo.

Zakaj izbrati komplete za novorojenčke?

Povsem preprosto. Če bomo za novorojenčka izbrali komplete in če ga bomo oblačili v komplete tudi oblačili, bomo s tem poskrbeli, da bodo njegova oblačilca barvno, stilsko usklajena. Tako bo naš novorojenčke ves čas oblečen lično in modno. In prav vsak pogled na malega novorojenčka bo razveseljeval mamico in očeta. Modno oblečen novorojenček pa bo zagotovo pritegnil poglede prijateljev in ostalih družinskih članov.

Kaj je dobro vedeti, ko kupujemo komplete za novorojenčka?

Če bomo kupili komplete za novorojenčka še v času nosečnosti in če je spol otroka še neznanka ter bo presenečenje ob rojstvu, potem izbirajmo med kompleti, ki so barvno in stilsko primerni tako za deklice kot tudi za dečke. Med nevtralne barve sodijo bež, bela, rumena ter zelena barva

Prav tako pa je smiselno nakupiti komplete za novorojenčka v več velikostih. Novorojenček namreč zelo hitro raste in pridobiva na teži, zato so mu oblačilca kar hitro lahko premajhna. Da bi se izognili nakupovanju takoj po rojstvu novorojenčka in v njegovih prvih tednih življenja, pa lahko poskrbimo že prej z nakupom kompletov novorojenčka v različnih velikostih.