O-STA

SIKU lokalne prezračevalne naprave napolnijo bivalne prostore s kisikom

V kurilni sezoni so koncentracije onesnaževalce notranjega zraka višje kot v toplejših mesecih, saj zaradi ogrevanja zračimo manj. Pri tem se lahko vonjave po kuhanju, cigaretni dim, vlaga, pršice in ostali onesnaževalci zraka predolgo zadržujejo v bivalnih prostorih in vplivajo na splošno dobro počutje in tudi zdravje. Ker se v hladnejših mesecih zadržujemo v notranjih prostorih več kot v toplejših, bi morala biti skrb za kakovost zraka prioriteta. Zato je priporočljiva uporaba lokalne prezračevalne naprave, ki brez zračenja z odpiranjem oken in izgube toplote konstantno skrbi za kakovostno prezračevanje in odzračevanje prostorov. Na ta način iz bivalnih prostorov ves čas odvajamo predihan zrak, ki je poln ogljikovega dioksida, in dajemo prostor kisiku.

Dajmo prostor kisiku

Pri dihanju naše telo sprejema kisik in oddaja ogljikov dioksid, ki je zdravju škodljiv. Zato je zaprte prostore, kjer se pogosto zadržujemo, priporočljivo zračiti mehansko, z odpiranjem oken ali z uporabo lokalnih prezračevalnih naprav, ki jim pogosto rečemo tudi prisilno prezračevanje. Oba načina sta primerna, če zračimo redno in dovolj dolgo, da se lahko predihan zrak v prostoru zamenja. Vendar pri zračenju z odpiranjem oken nismo dovolj dosledni in pogosto slabo prezračimo prostore. To še posebej velja za hladnejše mesece, ko se zavedamo, da z odpiranjem oken spuščamo ven tudi toploto. Zaradi tega si lahko po nepotrebnem višamo porabo ogrevanja, zato je lokalna prezračevalna naprava idealna rešitev, če želimo poskrbeti za enakomerno prezračevanje in odzračevanje, ki deluje vse dni v leti in z minimalnimi izgubami toplote.

Vpliv na zdravje

Z nezadostnim prezračevanjem se v bivalnih prostorih kopičijo nekateri onesnaževalci zraka, kot je ogljikov dioksid, ki lahko vplivajo na splošno dobro počutju in tudi zdravju. Že enkratna daljša izpostavljenost visokim koncentracijam onesnaževalcem zraka se lahko kaže kot draženje oči, nosu in grla, glavobol, omotica in utrujenost. Vpliv dolgotrajne in ponavljajoče se izpostavljenosti pa se lahko pokaže šele po več letih najpogosteje v obliki bolezni dihal, kot sta kronični bronhitis in astma. Zato je pomembno, da skrb za kakovost zraka vzamemo resno, tudi če nimamo omenjenih simptomov ali zdravstvenih težav, saj s tem skrbimo za svoje splošno dobro počutje. Za kakovosten zrak pa vam bodo najbolj hvaležni najmlajši, ki se jim dihala šele razvijajo, starejši in posamezniki s kroničnimi boleznimi, ki jih uvrščamo v najranljivejše zdravstvene skupine.

Enostavna vgradnja

Blagovna znamka SIKU ponuja različne lokalne prezračevalne naprave, ki se med seboj razlikujejo glede na porabo moči, toka, hitrost in zmogljivost ventilatorja, premer cevi, izkoristki pri prenosu toplote in možnostih različnih nastavitev delovanja. Ne glede na izbor posameznega modela lokalne prezračevalne naprave za vgradnjo ne potrebujete gradbenega dovoljenja, saj jih je enostavno vgraditi le z manjšim posegom v stanovanje ali hišo. Poleg standardne vgradnje omogočajo SIKU lokalne prezračevalne naprave še možnost vgradnje v stene širših ali manjših dimenzij, kotne vgradnje ali takšne z zunanjim pokrovom z grelcem. Stroški rednega vzdrževanja, ki se opravi enkrat na leto, so nizki in podaljšujejo življenjsko dobo prezračevalne naprave.

Lepota je v zraku

V podjetju Airabela, ki je uvoznik in distributer znamke SIKU, se zavedajo, da je konkretna predstava o prezračevalnih sistemih in videzu posameznih modelov za uporabnika zelo pomembna. V dogovoru z njihovimi strokovnjaki lahko izberite primerno prezračevalno napravo za svoj bivalni prostor in si zagotovite maksimalno bivalno udobje ter daste prostor kisiku.