O-STA

Brezskrbno poletje brez vaginalnih težav


Mokre kopalke, sladka hrana in padec odpornosti so najpogostejši razlogi za pojav vaginalnih okužb pri ženskah. Naj to poletje in predvsem zaslužen dopust mineta brez tega - posezite po Lomexin kremi.

Lomexin kremo uporabljamo za zdravljenje intimnih težav. Z njo pa lajšamo in zdravimo glivična vnetja ter vaginalne okužbe (kandido), saj vsebuje učinkovino fentikonazolijev nitrat, ta pa deluje proti glivicam, zlasti učinkovit je, kadar imamo težave s kandido.

Kaj je kandida in kdaj povzroča težave?

Kandida je glivica, ki, če se prekomerno razmnoži, povzroča težave v telesu. Povzroča vnetja, pri ženskah povzroča vnetja nožnice.

Kandida je prisotna v naših prebavilih, kar je povsem normalno. Težave pa prične povzročati tedaj, ko se prekomerno razmnoži. Do tega največkrat pride, če uživamo večje količine sladkorja, bele moke, če smo pod stresom ali imamo oslabljen imunski sistem. Prav tako pa se kandida lahko preveč razmnoži takrat, ko jemljemo antibiotike in se poruši naša črevesna flora.

Na prekomerno množenje kandide pa vplivajo tudi nekatere hujše bolezni, kot so rakava obolenja, sladkorna bolezen ter hujše virusne okužbe.

Kakšni so znaki okužbe s kandido?

Pri ženskah je najpogostejši znak, da gre za prekomerno razmnoženo kandido, težave s spolovili. Pojavi se nadležno srbenje, tudi rdečica, kar je značilno za glivično okužbo nožnice. Poleg teh znakov pa so prisotni še drugi: nenehna utrujenost, zmanjša želja po spolnosti, pogosti glavoboli, prebavne težave.

Kako nam lahko pomaga krema Lomexin?

Krema Lomexin se uporablja za zdravljenje vaginalnih okužb, torej za zdravljenje vaginalne kandidiaze. Uporabljajo jo lahko mladostnice od 16. leta starosti dalje in odrasle ženske.

Krema Lomexin je namenjena za lajšanje in zdravljenje vnetja zunanjega dela spolovil. Vaginalne kapsule Lomexin pa so namenjene za zdravljenje nožnice, torej jih uporabljamo tako, da jih vstavimo v nožnico.

Kremo Lomexin lahko dobite v lekarni brez recepta, preden pa jo pričnete uporabljati, pa je prav, da se posvetujete z zdravnikom ali farmacevtom.

Naj ne manjka v potovalni lekarni

Pogoste se težave z glivičnim vnetjem nožnice pojavijo na dopustu, ko se malce sprostimo, zato v svojo potovalno lekarno dodajte tudi kremo in kapsule Lomexin. Pravočasna uporaba kreme in kapsul Lomexin lahko prepreči težave z glivično okužbo nožnice.