O-STA

Otroška oblačila: Naj bo nakup preudaren

Ko se bliža konec poletja, starši že pričnejo razmišljati o nakupu otroških oblačil za prihajajočo jesen. Kaj kupiti in koliko? Kakšna otroška oblačila kupiti?

Kadar kupujemo otroška oblačila, naj bodo na prvem mestu kvaliteta, naravni materiali in moden videz. Poleg tega pa je seveda zelo pomembno še, da so nova otroška oblačila otroku všeč ter da so udobna.

Jesenski nakup otroških oblačil

Starši največkrat ugotovimo šele takrat, ko gre otrok v šolo in ko pospravimo poletno garderobo, da so mu jesenska oblačila iz prejšnje sezone prekratka in preozka. Tako je jeseni potreben nakup nove otroške garderobe.

Ko kupujemo otroška oblačila za jesenski čas, je prav, da kupimo nekaj tanjših in nekaj debelejših kosov otroških oblačil. Jesen je lahko še zelo topla ali pa tudi ne. Zato naj ima otrok na izbiro vse za toplo jesen ali pa za deževno in hladnejšo jesen.

Tanjše jakne

V jesenskem času so zelo primerne tanjše jakne. Tako zjutraj kot zvečer je lahko hladneje in že bolj sveže, zato bi lahko otroka samo v puloverju zeblo. Tanjša jakna je zato odlična izbira. Ta naj bo udobna in kvalitetna. Če bomo izbrali takšno, ki je prepušča vetra ali vode, pa še toliko bolje. Tanjša jakna naj bo dovolj velika, ohlapnejša, da bo otrok lahko po potrebi spodaj oblekel tudi debelejši pulover. In dovolj tanka, da jo bo lahko, ko se bo vračal iz šole domov, zložil in spravil v torbo, kjer mu ne bo zalegla veliko prostora.

Dolge hlače

V jesenskem času spadajo med obvezni nakup otroških oblačil tudi dolge hlače. Vreme je že hladnejše, zato kratke hlače pospravimo v omaro in nakupimo za otroka dolge hlače. Otroci imajo radi udobna in mehka oblačila. Zato naj bodo tudi dolge hlače temu primerne. Kupimo kvalitetno, udobno oblačilo, da ga bo otrok rad nosil.

Pulover ali srajca

Ko se bomo odpravili po nakupih otroških oblačil za jesen, bomo zagotovo kupili tudi kak nov pulover. Kupimo debelejšega in tanjšega, otrok ga bo izbral glede na vremensko napoved. Imajo pa otroci zelo radi tudi srajce, pa naj si bodo dečki ali deklice. Srajce so za otroke zelo priročne. Če je vreme toplejše, jo odpnejo, če je hladnejše pa čez oblečejo pulover.

Srajce so ves čas modne in se prilegajo k vsaki garderobi.

Naj bo nakup jesenskih otroških oblačil zabaven, barvit in uspešen.