O-STA

V Velenju september mesec praznovanja

Velenje, 27. avgust 2019 - Za Velenje je letos posebno leto. Mineva namreč 60 let odkar smo 20. septembra 1959 odprli novo mestno središče in na ta dan v Mestni občini Velenje praznujemo občinski praznik. Letošnji september je tako tudi zaradi tega še bolj bogat s številnimi županovimi sprejemi in drugimi občinskimi dogodki, ki jih bomo v naslednjih dneh predstavili vsakega posebej, a tokrat vam pošiljamo zbir večjih septembrskih dogodkov v mestu Velenje, ki jih pripravljamo v sodelovanju s številnimi organizacijami in izvajalci.

Že v soboto, 31. avgusta, bo ob 20. uri na Titovem trgu koncert ob 45-letnici skupine AVE z glasbenimi gosti.

V sredo, 4. septembra, bomo ob 18. uri v prireditvenem šotoru na prizorišču TRC Jezero pripravili županov sprejem s športnimi igrami za krvodajalce, gasilce, pripadnike civilne zaščite, člane društev s področja zaščite in reševanja, policiste, prostovoljce in mestne redarje.

Kar nekaj dogodkov pripravljamo v petek, 6. septembra, in sicer ob 11. uri bomo na Centralnem otroškem igrišču ob Šaleški cesti predali namenu klop za dojenje in previjanje otrok, ob 17. uri bo v Vili Bianca prireditev ob predaji 60 sončnic ob 60-letnici Velenja, ob 18. uri pa bomo na ploščadi v Sončnem parku s koncertom Poletna noč v Sončnem parku namenu predali sončno uro in prenovljeno ploščad.

V soboto, 7. septembra, bodo dopoldne v Sončnem parku društva pripravila predstavitev kulinarike etničnih skupnosti Šaleške doline. V ponedeljek, 9. septembra, bomo ob 11. uri v Galeriji na prostem pri pošti odprli razstavo Velenjski župani in častni občani, ob 17. uri pa bo na Titovem trgu slovesen začetek Pikinega festivala.

V torek, 10. septembra, bomo ob 11. uri pri pumptrack poligonu zasadili eno izmed šestih dreves tulipanovcev ob šestih desetletjih Velenja. Ostala drevesa bomo zasadili še ob drugih petih velenjskih osnovnih šolah. Dan kasneje, v sredo, 11. septembra, bo župan ob 17. uri na prizorišču Pikinega festivala s knjižnim darilom obdaril vse velenjske prvošolke in prvošolce.

Dogodkov poln dan bo petek, 13. septembra, ko bo na velenjski promenadi ponovno zadišalo, saj bo med 10. in 19. uro potekala Pikina promenada okusov, ob 21. uri se pa bo pred Max klubom začel koncert Ansambla Saša Avsenika.

Konec tedna, od 13. do 15. septembra, bo prav tako v Velenju potekal Alpski pokal v smučarskih skokih.

Ob Evropskem tednu mobilnosti bomo v torek, 17. septembra, od 8. do 13. ure na delu Rudarske ceste, ki bo v tem času zaprta, pripravili bogat program z delavnicami, predstavitvami in športnimi aktivnostmi. Na ta dan bomo ob 17. uri v Podjetniškem centru Standard predstavili novo umetniško fotomonografijo Velenja Bogastvo pogledov in v izložbah centra odprli novo razstavo.

Na predvečer praznika, v četrtek, 19. septembra, bomo ob 18. uri v Domu kulture Velenje pripravili proslavo ob občinskem prazniku, kjer bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič podelil najvišja občinska priznanja.

Na praznični dan, v petek, 20. septembra, bo ob 16. uri v Galeriji Velenje župan Bojan Kontič sprejel občanke in občane, rojene na dan občinskega praznika. Ob 17. uri pripravljamo na Titovem trgu koncert ob prazniku Mestne občine Velenje: 100 let Pihalnega orkestra Premogovnika Velenje z velenjskimi glasbenimi gosti. Koncert je darilo velenjskih glasbenikov mestu. Na ta dan se bodo občanke in občani na trgu lahko posladkali tudi s torto Velenje.

V soboto, 21. septembra, ste dopoldan vabljeni na Titov trg na tradicionalno prireditev Velenje se predstavi, na kateri se bodo predstavila velenjska športna društva, kulturne organizacije in izobraževalne ustanove. Sodelovali boste lahko tudi na Teku očkov in se posladkali s čokolado. Ob 20. uri pa se bo na Titovem trgu začel koncert Ines Erbus in Željka Joksimovića, ki ga pripravljamo skupaj z donatorji. Ob tej priložnosti nam bodo dijaki Šolskega centra Velenje na pročelju Doma kulture Velenje predstavili avtorsko intermedijsko projekcijo. Ta večer bomo med obiskovalce razdelili 1000 porcij kuhane krače s prilogo ter pijačo.

V ponedeljek, 23. septembra, bo župan v prostorih Mladinskega hotela Velenje ob 18. uri sprejel starše vseh novorojencev in novorojence, ki so se rodili v zadnjem letu od praznika. Dan kasneje, v torek, 24. septembra, bomo ob 17. uri v Vili Bianca pripravili sprejem za velenjske zlate maturante, v četrtek, 25. septembra, ob 19. uri v Galeriji Velenje pa bo župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič sprejel vse, ki so aktivni na področju turizma v naši občini.

V torek, 1. oktobra, bomo ob mednarodnem dnevu starejših v velenjskem domu kulture pripravili županov sprejem za starejše občanke in občane.

Župan se želi s sprejemi zahvaliti posameznikom in skupinam za njihov prispevek ter vsa dobra dejanja, s katerimi višajo kakovost življenja in bivanja v naši lokalni skupnosti ter na ta način prispevajo k večji prepoznavnosti našega mesta.

Informacije o dogodkih, ki jih pripravljamo lahko spremljate na občinski spletni strani www.velenje.si in socialnih omrežjih Mestne občine Velenje.

Prijazno vabljeni na dogodke ob občinskem prazniku!


Služba za odnose z javnostmi Mestne občine Velenje