O-STA

Kako urediti gostovanje za spletno stran na Wordpress-u

Spletno gostovanje je prostor, kjer spletno mesto "živi". To je hiša spletnega mesta na internetu. Vsako spletno mesto potrebuje spletno gostovanje. Zato je treba poleg registracije domene za zagon spletne strani urediti tudi to. Ponudniki spletnega gostovanja so si med seboj različni po storitvah, ki jih ponujajo, zato je pametno preveriti, kateri vam najbolj odgovarja.

Nekateri ponudniki omogočajo WordPress gostovanje. To je gostovanje, ki je bilo optimizirano za boljše izpolnjevanje WordPressovih zmogljivosti in varnostnih ukrepov. Običajno vključuje tudi namestitve WordPressa z enim klikom, ki olajša začetek uporabe WordPressa. Nekateri ponudniki pa bodo po potrebi tudi samodejno posodobili vašo programsko opremo na njem, kar je lahko zelo koristno.

Obstajata dve glavni vrsti WordPress gostovanja - deljeno WordPress gostovanje in upravljanje WordPress gostovanja. Vendar katero vrsto izbrati? Standardno prepričanje je, da bi začetniki morali izbrati poceni deljeno gostovanje za WordPress, spletna mesta z visokim prometom pa naj izberejo upravljano WordPress gostovanje. Vendar če ste začetnik, se lahko pogosto zmotite, če želite narediti stvari, kot je konfiguriranje predpomnilnika in biti na tekočem s posodobitvami. Če izberete upravljano gostovanje WordPressa, vam ni treba skrbeti za nič od tega. Čeprav se za to vrsto gostovanja plačuje več, dodaten strošek pomeni, da morate porabiti manj časa za upravljanje uspešnosti svojega spletnega mesta.

Nasveti pri izbiri ponudnika gostovanj:

  • če vaše spletno mesto ni množično, ne potrebujete VPS ali namenskega strežnika. Držite se skupnega gostitelja;

  • pri ocenjevanju podpore strankam poiščite 24/7 klepet v živo in/ali telefonsko podporo;

  • konfiguracija vašega spletnega gostitelja je pomembnejša od tehničnih specifikacij;

  • vtičnike WordPress uporabljajte racionalno. Lahko upočasnijo vaše spletno mesto;

  • bodite pozorni, če ponudniki ponujajo brezplačen SSL certifikat. Ta pride zelo prav in se ga priporoča uporabljati.

Na trgu poznamo na tisoče spletnih gostiteljev, katerih velika večina izpolnjuje minimalne zahteve WordPressa, tako da je izbira lažja, vsaj kar se tiče preverjanja ustreznosti gostovanja. Tako kot rastline potrebujejo pravo okolje za rast, tudi WordPress najbolje deluje, če je v dobrem gostiteljskem okolju.