O-STA

Platforma za pametno življenje NEO navdušila na globalno najvplivnejšem dogodku s področja medijev, zabave in tehnologije

CSI Awards 2019: NEO je najboljša rešitev v kategoriji produktnih tehnologij interneta stvari in aplikacij

Ljubljana, 23. septembra - Na nedavnem globalno najvplivnejšem dogodku s področja medijev, zabave in tehnologije IBC, ki je med 13. in 17. septembrom potekal v Amsterdamu, je NEO navdušil tako obiskovalce (poslovna in strokovna javnost) kot žirijo na letošnjem tekmovanju za CSI Awards, ki sodijo med najprestižnejše in konkurenčne tehnološke nagrade v panogi. V kategoriji produktnih tehnologij interneta stvari ali aplikacij (Best IoT product technology or application) je bila platforma za pametno življenje NEO namreč razglašena kot najboljša.

Platforma za pametno življenje NEO, s katero je Telekom Slovenije med prvimi na svetu omogočil, da lahko uporabniki vsebine in naprave pametnega doma upravljajo z glasom in na enem mestu, je zasnovana tako, da je prilagodljiva za uporabo v kateremkoli svetovnem jeziku in pri kateremkoli operaterju. Med obiskovalci IBC je bila deležna izredno velikega zanimanja. Največ pozornosti poslovne in strokovne javnosti pa je poleg dejstva, da je bil NEO ena izmed redkih platform, ki je bila na dogodku predstavljena kot že delujoča in ne le kot demo verzija, pritegnila preprosta uporaba, hitrost vmesnika, naprednost in dodelanost rešitve, spremljanje gledanosti v realnem času in potencial za širitev. Na tej osnovi so v Telekomu Slovenije že pričeli tudi s prvimi dogovori s potencialnimi partnerji.

Poleg zmage za najboljšo rešitev v kategoriji produktnih tehnologij interneta stvari in aplikacij se je NEO na tekmovanju za CSI Awards 2019 uvrstil tudi v ožji izbor v kategoriji. 'Best TV user experience'.

Pred tem je NEO na enem najpomembnejših globalnih dogodkov s področja inovacij CES 2018 prejel nagrado "Honoree" v kategoriji 'Tech For A Better World product', na CIA (Content Innovation Awards) je bil NEO uvrščen v ožji izbor v kategoriji 'Advanced TV Innovation of the year', na tekmovanju za CSI Awards 2018, pa je prejel znak visoko priporočljive (Highly Commended) storitve v kategoriji 'Best IoT/smart home or 5G Technology' in se uvrstil v ožji izbor v kategoriji 'Best TV everywhere or multi-screen video'.

NEO je letos prejel tudi bronasto priznanje za inovacije v osrednjeslovenski regiji (Gospodarska zbornica Slovenije), na tekmovanju za nagrade WEBSI, ki nagrajujejo digitalne presežke Slovenije, pa je bil najboljši v kategoriji 'Uporaba naprednih tehnologij'.