O-STA

Kako na najvarnejši način do novogradnje

Se odločate za nakup stanovanja in vas vedno znova privabijo novogradnje, vendar se težko odločite za nakup, saj niste prepričani, če je naložba varna? Potem najbrž še niste slišali za izraz kredit z depozitom.

Stanovanje v stolpnici Peca: varna naložba

Najbrž ste med brskanjem po straneh z nepremičninami že opazili, da se na odlični lokaciji v ljubljanski Šiški ob Litostrojski cesti gradita dve stanovanjski stolpnici imenovani Peca, ki bosta Ljubljani ponudili kar 100 novih, kakovostnih in cenovno dostopnih stanovanj. Stanovanja so zasnovana moderno in bodo zadostila vsem vašim potrebam. Ena izmed stvari, ki Projekt Peca omogoča bodočim stanovalcem in investitorjem, je izbira med petimi različnimi tipi stanovanj: enosobnimi, dvosobnimi, trisobnimi in štirisobnimi ter dvema atraktivnima penthouse stanovanjema na vrhu. Površine stanovanj se gibljejo med 36 m2 in 97 m2, v pritličju so predvideni poslovni prostori skupne kvadrature 230 m2, ki jih bo kupec lahko dokončal po svojih željah in potrebah. Na zahodni strani bo urejenih več tisoč m2 zelenih površin z modernim otroškim igriščem in parkom za počitek. Prednost nakupa stanovanja v eni izmed stolpnic Peca pa je tudi v edinstvenem načinu financiranja, ki ga nudijo v sodelovanju z Gorenjsko banko.

Edinstvena priložnost financiranja

Ena izmed glavnih prednosti, ki jo lahko kupci stanovanja v stolpnici Peca izkoristijo, je najem kredita z depozitom pri Gorenjski banki. Gorenjska banka namreč v okviru financiranja gradnje Projekta Peca nudi bodočim kupcem ekskluzivne stanovanjske kredite. Dobrodošlo je vedeti, da so obrestne mere in pogoji najema kredita že v osnovi ugodnejši od redne ponudbe, poleg tega pa banka novim stanovalcem nudi še posebno ugodnost, to je kredit zavarovan z depozitom. Kredit, zavarovan z depozitom, je v osnovi navaden stanovanjski kredit. Edina razlika je v tem, da kupujete nepremičnino, ki se šele gradi, zato še ni vpisana v zemljiško knjigo.

Kako poteka najem kredita, zavarovanega z depozitom?

Za odobritev kredita, zavarovanega z depozitom, oddate na banki vso dokumentacijo kot sicer, le brez dokumentacije za cenitev, saj jo imajo kot financerji na banki že shranjeno. Ko je kredit odobren, se sklene pogodba o kreditu. Sredstva se v celotnem znesku kredita namensko deponirajo na banki v obliki depozita. Plačilo kupnine izvrši banka, šele ko je projekt zaključen. Vse ostale stroške, ki pri najetju posojila nastanejo (stroške odobritve in morebitne interkalarne obresti), pa plačate iz lastnih sredstev. V primeru, da se projekt zavleče, se depozit podaljša, še vedno pa je denar na varnem v vaših rokah in rokah banke.

Prednosti kredita, zavarovanega z depozitom

Prednost kredita, zavarovanega z depozitom, je v tem, da ostane kupnina na banki do trenutka, ko je stanovanje vpisano v zemljiško knjigo in podpisana kupoprodajna pogodba. Prav tako je dobrodošlo to, da nimate stroškov s prekinitvijo depozita, ko nastopi dan, ko morate kupnino nakazati prodajalcu, ter seveda to, da lahko kreditne obveznosti (obroke) začnete odplačevati takoj, kar pomeni, da boste imeli nekaj kredita že odplačanega, ko se boste preselili v nov dom.

Kralju primerno

Pohitite in rezervirajte svoje novo kraljestvo že danes!

Pobrskajte: www.peca-projekt.si
Pokličite: +386 (0)41 296 477
Ali pišite: prodaja@lanel-invest.net