O-STA

Vabilo na novinarsko srečanje ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja

Ljubljana, 4. oktober 2019 - Mladinski svet Slovenije (MSS) ob Svetovnem dnevu duševnega zdravja pripravlja srečanje za novinarje, ki bo potekalo v četrtek, 10. oktobra 2019 ob 10. uri v prostorih Mladinskega sveta Slovenije na Dunajski 5 v Ljubljani.

Duševno zdravje je tesno povezano s telesnim zdravjem in skupaj omogočata, da posameznik dosega svoje potenciale ter se razvija na osebnem in družbenem nivoju. V Sloveniji je omenjeno področje še vedno tabu tema in na Mladinskem svetu Slovenije si prizadevajo, da (vsaj med mladimi) to spremenijo. S tem namenom v letošnjem letu duševnemu zdravju mladih posvečajo posebno pozornost.

S pomočjo novinarskega srečanja želijo javnosti predstaviti letos ustanovljeno ekspertno skupino MSS na področju duševnega zdravja, ki skrbi za strokovnost delovanja in vse aktivnosti, ki jih na Mladinskem svetu že izvajajo ter nekatere nadaljnje načrte. Z vidika zagovornika mladih bodo tudi izpostavili nekaj najbolj zaskrbljujočih izzivov, ki se pojavljajo na področju duševnega zdravja mladih v Sloveniji.

Za dodatne informacije so na voljo na pr@mss.si ali 040 524 451 (Petra Miklaužič).