O-STA

Kobilarna Lipica je uspešno zaključila dvoletno obdobje razvoja na področju konjeništva

S tem, ko je Kobilarna Lipica vzpostavila sistematično in strokovno delo na področju treninga lipicancev in mladih jahačev ter obiskovalce pritegnila z novo predstavo z lipicanci Zgodba o Lipici, je uspešno sklenila dvoletno obdobje sodelovanja z vrhunskim francoskim trenerjem Benjaminom Aillaudom. Rezultate skupnega sodelovanja so si lahko obiskovalci kobilarne ogledali na Dnevu Kobilarne Lipica v nedeljo, 6. oktobra, trening lipicancev za klasično dresurno jahanje in vožnjo vpreg pa ostaja poslanstvo Kobilarne Lipica tudi v prihodnje.

Poleg zasnove nove predstave z lipicanci Zgodba o Lipici in vzpostavitve sistematičnega ter strokovnega dela na področju treninga lipicancev in mladih jahačev, je rezultat sodelovanja s trenerjem Benjaminom Aillaudom tudi promocijo lipicanca na nizu gostovanj, ki se je začel z lanskim nastopom na festivalu Cavallo sotto la Torre v okolici Rima in festivalu Equestria v Franciji. Maja letos so lipicanci gostovali v Cordobi v Španiji, julija so navdušili v operi Aida ob odprtju 57. Ljubljana festivala, kmalu za tem pa še na prestižnem 10. festivalu Marbach Classics v nemški kobilarni Marbach.

Izjemno promocijo slovenske reje lipicanca sta prinesla tudi nastopa slovenske ekipe voznikov pod vodstvom trenerja Benjamina Aillauda na svetovnem prvenstvu v vožnji dvovpreg leta 2017 v Lipici in septembra letos v Drebkau v Nemčiji. Na svetovnem prvenstvu leta 2017 je slovenska ekipa z lipicanci dosegla 9. mesto, letos pa je bila na svetovnem prvenstvu ponovno najbolje uvrščena ekipa z lipicanci in je osvojila 14. mesto.

Kobilarna Lipica se Benjaminu Aillaudu in njegovemu pomočniku Ramonu Molini Gonzalezu ob zaključku dvoletnega pogodbenega sodelovanja zahvaljuje za predano in strokovno delo. Na področju treninga lipicancev bo nadaljevala zastavljeno delo po načelih klasičnega dresurnega jahanja, obenem pa ostaja njeno poslanstvo promocija lipicanca s privlačnimi in sodobno zasnovanimi predstavami, v katerih lepota belih lipicanskih konj pritegne in navduši obiskovalce.

Prioriteta Kobilarne Lipica ostaja tudi nadaljnja vsestranska podpora jahačem in voznikom vpreg, ki se v Lipici profesionalno posvečajo treningu z lipicanci, s ciljem ohranjanja pozitivno motivirane in dobro povezane ekipe.

Pri doseganju teh ciljev bo Kobilarno Lipica v letu 2020 vodila nova vodstvena ekipa. Vodenje Kobilarne Lipica d.o.o. bo namreč konec letošnjega leta zaključila direktorica Lorela Dobrinja.

Za dostop do foto galerije uporabite povezavo: https://we.tl/t-TRjwL8C8Bs

Foto: Thomas Warnack, Krisztina Horvath, Kobilarna Lipica / Mediaspeed