O-STA

Na Fakulteti za elektrotehniko na prenovljenem vrtu zakopali časovno kapsulo

Na Fakulteti za elektrotehniko je zaživel vrt - prostor, na katerem se bodo lahko študentje družili, posedali med drevesi, se v prostem času med posameznimi predavanji nadihali svežega zraka, prevetrili misli in dobivali nove ideje. Ena takšnih idej je bila tudi zakop časovne kapsule. Gre za študentski projekt ob počastitvi 100-letnice elektrotehnike na Univerzi v Ljubljani.

Vrt sta otvorila dekan Fakultete za elektrotehniko prof. dr. Gregor Dolinar in dekan Biotehniške fakultete prof. dr. Emil Erjavec. Vsem zaposlenim in študentom sta zaželela prijetno druženje na prenovljenem vrtu.

Prenovljeni vrt

Vrt je nastal na podlagi prvouvrščene ideje na študentskem krajinsko-arhitekturnem natečaju, ki sta ga lani izpeljala Fakulteta za elektrotehniko in Oddelek za krajinsko arhitekturo Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Žirija je kot najprimernejšo prepoznala rešitev študentov Vida Bogoviča, Andraža Hudoklina, Saše Kolman in Maruše Šubic. Prepričala jih je s svojo preglednostjo, navidezno enostavnostjo in možnostjo različnih scenarijev uporabe. Tako so na primer vrt predvideli tako za posedanje in sproščeno druženje kot tudi za prostor, kjer lahko potekajo različni zunanji dogodki.

Zakop časovni kapsule

Manjši dogodek je na prenovljenem vrtu potekal že prejšnji teden, ko je skupina študentov v počastitev 100-letnice elektrotehnike na Univerzi v Ljubljani zakopala časovno kapsulo. To naj bi naši zanamci odkopali ob 200-letnici, do katere odštevajo tudi na spletni strani fakultete. Vsebina časovne kapsule je zelo raznolika. Od fotografije zaposlenih in fakultetne stavbe, pisma, v katerem so študenti predstavili svojo projekcijo prihodnosti, brošur študijskih programov, zbornika, izdanega ob 100-letnici fakultete, do različnih predmetov, kot so LED svetilka, ušesni termometer, merilnik krvnega tlaka, mikrokrmilnik in še marsikaj. Kakšni bodo odzivi študentov in profesorjev, ko bodo čez 100 let časovno kapsulo izkopali, pa si lahko le predstavljamo.