O-STA

WarnerMedia bo postal 100% lastnik HBO-jevih storitev v špansko govoreči Latinski Ameriki in na Karibih, vključno z vso ponudbo programov HBO, MAX, Cinemax in HBO Go

Brazilija zaenkrat izključena iz transakcije in prihajajoče storitve pretočnih vsebin

NEW YORK - (BUSINESS WIRE) - Družba WarnerMedia je dosegla dogovor o nakupu manjšinskega deleža, ki ga ima družba Ole Communications v družbi HBO Ole Partners, skupnem podjetju družb WarnerMedia in Ole Communications. Ob zaključku transakcije bo WarnerMedia lastnica 100% vseh storitev blagovnih znamk HBO, MAX, Cinemax in HBO Go v špansko govorečem delu Latinske Amerike in na Karibih. Lastniška struktura družbe HBO Brasil Partners, še enega skupnega podjetja obeh družb, ki upravlja HBO v Braziliji, tokrat ostaja nespremenjena. WarnerMedia in Ole Communications bosta še naprej zagotavljala distribucijo kanalov v Latinski Ameriki.

Transakcija naj bi se zaključila po pridobitvi zelene luči vseh regulatorjev. Po zaključku transakcije bo družba HBO Ole Partners spadala pod Gerharda Zeilerja, ki je pri WernerMedia zadolžen za prihodke in predseduje družbi WarnerMedia International Networks.

"Veseli smo, da smo lastniki celotne družbe HBO Ole Partners, ki upravlja eno vodilnih naročniških premium televizijskih mrež v regiji. Prevzem nam bo omogočil, da bomo zagotavljali lokalno prilagojene različice naših prihajajočih ameriških pretočnih vsebin HBO Max potrošnikom v špansko govoreči Latinski Ameriki in na Karibih," je dejal Zeiler. "Imamo tudi možnost nakupa brazilskega podjetja, vendar je zaenkrat ne bomo izkoristili. Kot smo že povedali, dodatne neposredne naložbe v Braziliji za nas trenutno niso zanimive zaradi negotovosti na področju regulative. Podpiramo pa prizadevanja za spremembo zakona o plačljivi televiziji in smo optimistični, da bodo v medije prinesle jasen in predvidljiv regulatorni okvir, ki bo podpiral investicije in inovacije."

"Družba WarnerMedia je pomemben partner v Latinski Ameriki in ponosni smo, da smo v regiji skupaj vzpostavili HBO-jevo mrežo," je dejal Enrique Cusco, predsednik in izvršni direktor družbe Ole Communications. "Veseli smo, da bomo še naprej distribuirali naš odličen portfelj osnovnih kanalov, ki vključuje program Warner Channel ter programe A+E Networks Latin America, NBCUniversal International Networks Spanish Latin America in Sony Pictures Entertainment."

Družbi WarnerMedia in Ole Communications sta v regiji zagnali programe HBO, ko sta leta 1991 ustanovili skupno podjetje HBO Ole Partners in istega leta zagnali HBO-jev premium program v španščini. Leta 1994 je sledila še različica v portugalščini v Braziliji.

O družbi HBO Max

HBO Max je nova storitev pretočnih vsebin, ki vsakomur ponuja zavidljivo neposredno izkušnjo do potrošnika, tako za družine z majhnimi otroci kot odrasle vseh starosti. Nova storitev, ki jo navdihuje dediščina HBO-jevih odličnih in nagrajenih zgodb, prinaša obsežno zbirko ekskluzivnih originalnih programov (Max Originals) in najboljše, kar lahko ponudi ogromen portfelj priljubljenih znamk in knjižnic družbe WarnerMedia.

O družbi WarnerMedia

WarnerMedia je vodilna družba na področju medijev in zabavne industrije, ki ustvarja premium in popularne vsebine nadarjenih avtorjev in novinarjev in jih distribuira občinstvu po svetu prek svojih blagovnih znamk, kot so HBO, HBO Now, HBO Max, Warner Bros., TNT, TBS, truTV, CNN, DC Entertainment, New Line, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies in druge. Družba WarnerMedia je del skupine AT&T Inc. (NYSE:T).

O družbi Ole Communications

Ole Communications je mednarodna multimedijska družba in pionir na področju plačljive televizije v Latinski Ameriki. Ima več skupnih podjetij, kot so A+E Networks Latin America, NBCUniversal International Networks Spanish Latin America, HBO Brasil Partners, IVC Networks in PlayGround Americas. Prek svojih podružnic distribuira vodilne plačljive televizijske blagovne znamke v Latinski Ameriki, ko so A&E, AXN, History, H2, IVC, Lifetime, E! Entertainment, Studio Universal, Sony Channel, SyFy, Telemundo Internacional, Universal TV in Warner Channel. Ole Communications v podporo svojim skupnim podjetjem in strateškim partnerjem po celi Latinski Ameriki prek svojih podružnic VC Medios zagotavlja storitve za oglaševanje prodaje, storitve predvajanja ter jezikovne in produkcijske storitve.

Za ogled izvorne različice na businesswire.com obiščite spletno stran: https://www.businesswire.com/news/home/20191025005467/en/

Kontakt

Oliver Herrgesell, EVP Communications, WarnerMedia Sales & International
oliver.herrgesell@turner.com +1 212 275 6794

Vir: WarnerMedia