O-STA

Prenos v živo 27. novembra ob 19:45: Felwine SARR o vprašanju "Kako lahko uresničimo celosten koncept blaginje za mnoge, ne le za nekatere?"

Pogovor Točka Preloma 04 hranilnice ERSTE Foundation ob 200. obletnici koncepta hranilnice v Avstriji

Felwine Sarr, profesor ekonomije na Univerzi Gaston Berger v Saint-Luisu v Senegalu, bo v sredo, 27. novembra, v Gledališču Odeon uvedel "Pogovor Točka Preloma 04 POGUM". V knjigi AFROTOPIA se Sarr na celosten način loteva vprašanja sovplivanja med gospodarstvom in družbo in kulturnih temeljev gospodarskih odločitev.

Dogodek bo potekal v angleščini in francoščini s simultanim prevodom v angleščino. Prenos v živo bo mogoče spremljati na povezavi https://erstestiftung.streaming.at/20191127 med 19:45 in približno 21:45.

Program:

Pozdravni nagovor Borisa Marte, namestnika predsednika upravnega odbora ERSTE Foundation

"Pogovor Točka Preloma 04 POGUM"
Felwine Sarr: "Kako lahko uresničimo celosten koncept blaginje za mnoge, ne le za nekatere?".

Pogovor z gosti:

· Christoph Badelt, direktor Avstrijskega inštituta za ekonomske raziskave z Dunaja
· Nikolaus Griller, predsednik odbora delničarjev družbe Gebauer & Griller Kabelwerke, podpredsednik Mreže mladih podjetnikov pri Avstrijskem industrijskem združenju na Dunaju
· Sergiu Manea, predsednik uprave banke BCR iz Bukarešte
· Shalini Randeria, rektor Inštituta za humanistične vede na Dunaju
· Felwine Sarr, profesor ekonomije na univerzi Gaston Berger v Saint-Louisu v Senegalu
· Sigrid Stagl, vodja Inštituta za ekološko ekonomijo na dunajski ekonomski univerzi
· Ivan Vejvoda (predsedujoči omizju), raziskovalec z Inštituta za humanistične vede na Dunaju

S serijo dogodkov v sklopu "Pogovor Točka Preloma" se ERSTE Foundation pridružuje letošnjemu obeleževanju 200. obletnice hranilnic v Avstriji. Doslej so se odvili že trije dogodki - s Francisem Fukuyamo (marec), Timothyjem Snyderjem (maj) in z Marietje Schaake (september). Serijo "Pogovor Točka Preloma" pripravlja Verena Ringler.

Pogovor Točka Preloma 04 poteka v sodelovanju z überMorgen - Der Gesellschaftspolitische Diskurs, ki je skupni projekt Avstrijskega industrijskega združenja, Rdečega križa in ERSTE Foundation. www.übermorgen.at

O hranilnici ERSTE Foundation:

Kot glavni delničar skupine Erste Group hranilnica ERSTE Foundation zagotavlja neodvisno prihodnost eni največjih finančnih skupin v srednji, vzhodni in jugovzhodni Evropi. Kot avstrijska hranilnica je ERSTE Foundation zavezana skupnemu dobremu in vlaga del svojih dividend v regijo, v kateri posluje Erste Group. Naši cilji so krepitev civilne družbe ter promocija družbenih inovacij in sodobne kulture v Europe.

www.erstestiftung.org

Kontakt:

Tipping Point Talks Communication
Thomas Goiser
+43 664 2410268
thomas@goiser.at

ERSTE Foundation Communication
Maribel Königer
+43 664 8385341
maribel.koeniger@erstestiftung.org